ANASAYFA arrow right Güncel

Çiftçiye yem desteği 24 bin ton oldu

Çiftçiye yem desteği 24 bin ton oldu
YAYINLAMA: 08 Ocak 2021 / 20.33
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2021 / 21.16
Çiftçilere verdiği desteği her geçen gün arttıran Şahinbey Belediyesi, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine 10 bin ton yem desteğini sürdürüyor

Şahinbey Belediyesi’nin geçtiğimiz günler içerisinde Kapçağız Köyün ’de başlattığı 10 bin tonluk yem dağıtımı Yeşilkent Mahallesi’nde devam etti. Köy köy gezerek hayvan yetiştiricilerine 10 bin ton yem desteğinde bulunan Şahinbey Belediyesi, şu ana kadar yaklaşık 24 bin ton yem desteğinde bulundu.

  1. dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, “Uzun yıllar yerel yönetimler konusunda çalışmalar yapıp, yayınlar çıkarmış birisiyim. On yıl önce Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nu, yaptığı başarılı çalışmalar sonrasında tanımıştım. Çiftçimizin ve hayvan yetiştiricilerinin gübresini, fidesini dağıtmak ve merasında su kuyuları yapmak çok kolay değil. Bu projeyi Avrupa da bir belediye yapmış olsaydı dünya çapındaki hocaların bu konuda makaleler yazdığını görürdük. O makalelerde Türkçe tercüme edilir bizde batıya özenirdik. Oysa ki bu destanları ülkemizde kendi içimizde yazabiliyoruz. Sadece bunu anlatmakta zorlanıyoruz. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Şahinbey Belediyesinin projelerindeki istikrarlılığı vurgulayan Vali Davut Gül, “Göreve geldiğimden günden bu yana Şahinbey Belediyesi ile tarım alanında yaptığımız protokollerin sayısı her halde 20’ye yakındır. Belediyemiz her alanda desteklerini sürdürüyor. Kimi zaman gübre veriyor kimi zaman tohum, fide veriliyor. Bugün olduğu gibi 10 bin ton yem veriliyor. Hiç şüphesiz bu hizmetler güzel ancak daha güzel olması istikrarlı olmasıdır. Yani bir hevesle yapılmış işler değil. Şahinbey Belediyemizin eğitim alanında, sosyal alanda, tarım alanındaki faaliyetlerle de görüyoruz. Belediyemizin yaptıkları hizmetlerde bir devamlılık var, kendi içerisinde çıtayı her zaman daha yükseğe çıkartan bir çalışma var. Ben başta Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, tarımın ve hayvancılığın kalkınması için çalışmalar yapıldığını belirterek, “Gaziantep sanayi, turizm ve aynı zamanda bir tarım şehri. Bu anlamda tarımsal arazimiz sınırlı ancak nüfus ve ihtiyaçlar artıyor. Pandemide de ortaya çıktı ki tarımsal ihtiyaçlar her gün daha da artıyor. Gaziantep tarımının kalkınması adına herkes üzerine düşeni yapıyor. Bir yandan da rekolteyi nasıl artırırız ve neler yapabiliriz yönünde çalışmalar yapıyoruz. Barak bölgesindeki arazilerin sulanmasında maliyetlerin düşmesi ile ilgili, sulamayı güneş enerjisi sistemine geçiriyor. Bir yandan da Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde kurduğumuz Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımız, tarımı ve hayvancılığı nitelikli hale getirmek için çalışmalar yapıyor. Hayvancılığın gelişmesi anlamında da çalışmalar yapıyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu bu konuda çıtayı çok yükseltti. Şahinbey Belediyesi çiftçimizin tohumu, gübresi fidanı derken çiftçimizi her alanda destekliyor. Bu anlamda Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum ” dedi. 

Şahinbey Belediyesinin yapmış olduğu yem desteğinden dolayı mutlu oldukları aktaran ve Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür eden çiftçi Osman Yılmaz ve Yusuf Mayda, “Yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ederiz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Biz sizlerden razıyız, Allah'ta sizlerden razı olsun. Allah sizi iki cihanda da bahtiyar kılsın. Bu yem desteğinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz” dediler.

Düzenlenen törene AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, 26. dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı. Törenin ardından Gaziantep İl Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, yağışların bu yıl az miktarda olması üzerine yağmur duası etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *