ANASAYFA arrow right Yaşam

Çiftçiye tohum, fidan ve yem desteği veriliyor

Çiftçiye tohum, fidan ve yem desteği veriliyor
YAYINLAMA: 06 Ocak 2021 / 20.41
GÜNCELLEME: 06 Ocak 2021 / 20.41
Şahinbey Belediyesi'nin hayvan yetiştiricilerine vermiş olduğu 10.000 tonluk hayvan yemi desteği Kapçağız Köyü’nde başladı

Çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine desteğini artırarak sürdüren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 10 bin tonluk hayvan yemi dağıtımı ile bir kez daha hayvan yetiricilerinin yüzünü güldürdü.  

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerin ve hayvan yetiştiricilerin desteklenmesi noktasında Şahinbey Belediyesi olarak çalışmaların devam ettiğini belirterek “Şahinbey bölgemizdeki çiftçilerimize 4 yıldan bu yana desteklerimizi artırarak sürdürüyoruz. Her yıl bir önceki yıldan daha ileri gidiyoruz. 4 yıl önce 3.500 ton destek ile başlamıştık, sonraki yıl 3.500 ton ve daha sonra ki yıl 7 bin tona çıktık. Bugün itibariyle 10 bin ton hayvan yemi desteği veriyoruz. Şu ana kadar 24 bin ton hayvan yemini, hayvan yetiştiricilerimize dağıttık. Dağıtmaya devam ediyoruz. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 5 bin 500 çiftçimiz var. Bu çiftçilerimize de şimdiye kadar 9.387 ton buğday ve arpa tohumu, 10 bin ton gübre, 278 ton mercimek, 750 bin zeytin fidanı, 150 bin fıstık fidanı, 243 ailemize 2 bin 751 baş canlı hayvanı tamamen hibe olarak verdik. Meralarda su kuyuları açtık. İhtiyaç olması halinde yenilerini de açma çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca meraların gübrelenmesi konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bütün meraların gübrelenmesi konusunda çalışıyoruz. Hayvanların doğal olarak yemlenmesini amaçlıyoruz. Çiftçilerimiz yaz kış araziye gidiyorlar. Arazilerine rahat ulaşabilmeleri için şu ana 1.125 kilometre yol çalışması gerçekleştirdik. Büyük oranda çalışmalarımız tamamlandı. Şu ana kadar projelere belediyemizin ödediği rakam 64 Milyon 631 Bin TL. Helali hoş olsun. Çiftçilerimiz her şeyin en iyisine layık, onlara desteklerimiz bugünden sonra da devam edecek.

Sırada 15.000.000 fide dağıtımı var. Domates, salatalık, biber, kavun ve dolmalık patlıcan fideleri dağıtacağız. 300.000 fıstık, ceviz, badem fidanı dağıtacağız. Süt sağım makineleri aldık, yakında dağıtımını yapacağız. Bahar ayıyla birlikte arı kovanları da dağıtacağız. Tarım İl Müdürümüz, ilçe müdürümüz, Tarım Kredi Kooperatifleri Başkanımız ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanımız ile istişare ediyoruz. Çalışmalarımızı hep birlikte yürütüyoruz.  Allah’tan son duamız yağmur, bereketli bir yıl olsun inşallah” dedi.

Yem desteği alan hayvan yetiştiricisi Derdi Özdemir, “ Yem dağıtımı çok güzel bir şey, destekler bize çok şey sağlıyor. Sütler normalde 50 kilo veriyorsa yemler sayesinde 75-80 kiloya kadar çıkıyor” dedi.

AK Parti Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Ali Şahin, belediyecilik anlayışının değişerek çiftçiye ve hayvan yetiştiricilerine destek noktasına geldiğini belirterek “1994 yılında ilk kez Sayın Cumhurbaşkanımızın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmasının ardından ülkemizde o güne kadarki alışılagelmiş belediyecilik anlayışının nasıl değiştiğini ve dönüştüğünü görmüş olduk. O güne kadar çöpleri toplanmayan, suları akmayan ve yolları param parça olmuş şehirlerden evrilerek, bugün çiftçisinin yemini, gübresini, fidesini ve hayvanını dağıtan bir belediyecilik anlayışına gelmiş bulunuyoruz. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbul’da başlatmış olduğu vizyoner belediyecilik anlayışını Gaziantep’te nelere dönüştüğünü görmek açısından büyük bir onur ve gurur yaşıyoruz” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tarımda yerli üretimin önemine dikkat çekerek “Eli nasırlı, milletin sofrasında şehrin ekonomisinde en büyü katkısı olan çiftçilerimiz adına Şahinbey Belediye Başkanımıza özel olarak teşekkür ediyorum. Hangi şehirde ne olduğunu Belediyeler Birliği Başkanı olduğum için biliyorum. Mehmet Başkanımızın verdiği bu destek başka bir yerde yok. Burada kader birliği yapmak, bir ve beraber olmak çok önemli. Vekillerimiz gece gündüz bütçede çalıştılar. Bütçe olmadan, yasalar olmadan bizim bu destekleri uygulamamız mümkün değil. O yüzden Adalet Bakanımız başta olmak üzere, milletvekillerimize çok teşekkür ederim. Ankara’da elimiz çok kuvvetli. 2001 yılında yola çıktığımızda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik. Kurucu arkadaşlarımızla 20 yıldır çalışıyoruz. Önce insan dedik, insanı yaşatmak için çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın yerel yönetimlerden gelmiş olması büyük bir avantajımızdı. Artık ordumuz İHA ve SİHA’larla ne kadar yerli olduysa, gıda güvenliği de kendi kendine yetme de bir o kadar önemli. O yüzden bu verilen destekler, kıymetli. Bize düşen doğumdan ölüme herkesin yaşamına dokunmak. Vatandaşın yaşamına doğayla dokunabiliriz. Korkunç bir kuraklık var. İnsanı korumamız için, doğayı, kuzuyu, kurdu, böceği, havayı, ağacı korumamız lazım. Dolayısıyla bugün yaptığımız iş pandemiden de kuraklıktan da kurtulmak için koruyucu önleyici tedbir. 2014 yılında Büyükşehir Belediye başkanı olduğum zaman ilk yaptığımız için tarım daire başkanlığını kurmaktı. O zaman atılan tohumların önemini bugün ormana dönüştürdük. Doğru iş yapınca ses getiriyor” dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan hizmette emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na ve Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan’a teşekkür etti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması noktasından belediyelerin ellerinden geldiği kadar çalıştığını belirterek “Şahinbey Belediyemiz her fırsatta çiftçimizin ve üreticimizin yanında olmuştur. Bu anlamda kendisine çok teşekkür ediyorum. Belediyelerimiz doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Gaziantep olarak bu bizim şansımız ve kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, tarımda ülkenin kendine yetebilmesi gerektiğini belirterek “Çiftçimiz belediyemiz ve Tarım İl Müdürlüğümüz ile bütünleşiyor ve bereketin oluşacağı çalışmalar ortaya çıkıyor. Şahinbey Belediyemiz hayvan yeminden, buğdayından, gübresinden ve fidanına kadar destek oluyor. Bu destekler belediyelerimiz tarafından sürekli yapılıyor. Gıda ve tarım stratejik önem taşıyor. Bizim kendi çiftçimizin ürettiği ürünlerden kendi ülkemize yetebilmemiz gerekiyor. Ayrıca bundan yurt dışına ihracat yaparak gelir elde etmemiz gerekiyor. Bu noktada verilen bu destekler çok büyük önem arz ediyor” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür eden Çiftçi Cesur Karahan, “Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun, köylünün yükünü hafifletiyor. Verdiği desteklerden dolayı çiftçi ekip biçiyor ve para kazanıyor. Yem hayvanlarda hem etlendiriyor, sütlendiriyor ve sağlıklı kalmasını sağlıyor” dedi. Tören yemlerin dağıtılması ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Kapçağız Köyünde düzenlenen yem dağıtım törenine, AK Parti Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Ali Şahin, Milletvekilleri, M. Sait Kirazoğlu, Mehmet Erdoğan, Müslüm Yüksel, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri ile çiftçiler katıldı. Düzenlenen törende Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine vermiş olduğu destekten dolayı plaket verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *