ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çiftçinin bereket yılı

Çiftçinin bereket yılı
YAYINLAMA: 13 Eylül 2020 / 16.57
GÜNCELLEME: 13 Eylül 2020 / 16.57

Son zamanlarda aralıksız devam eden yağışlar yöre çiftçisini sevindirdi. Ziraat Odası Başkanı Zihni Kepkep yağışların çiftçi için büyük umut olduğunu, bu yıl bol verim beklediklerini açıkladı.

Önceki yıllarda yağışlar az olduğu için ürün rekoltesi ve kalitesinin olumsuz etkilendiğini söyleyen Kepkep, “Bu yılki yağmurla^ iyi, ekinler için bulunmaz bir yıl. Özellikle karın çok büyük faydası oldu. İlkbahar yağışları ve iklim şartlarının da uygun olması halinde tarım sektöründe rekolte patlaması olacaktır. Bu nedenle iyi bir yıl yaşayacağımız umudundayız" şeklinde konuştu.

Öte yandan devam eden kar ve yağmurdan dolayı toprağın suya doyduğu, bu nedenle özellikle kar yağışı nedeniyle yeraltı su kaynaklarının büyük ölçüde dolduğunu ifade eden Kepkep, birçok şehirde meydana gelen sel felaketlerinin tarıma ve tarım işletmelerine önemli ölçüde zarar verdiğini, bunun da yanlış yerleşim, yanlış ekim ve yanlış planlamaların birer sonucu olduğunu kaydetti.

Kepkep, sel felaketlerinin önlenmesi ve doğal yapının düzlüğe çıkması için 1983 yılında kapatılan Tabi Afetler ve Erozyonu Önleme Teşkilatları’nın yeniden faaliyete geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *