ANASAYFA arrow right Güncel

Çiftçimize destek oluyoruz

Çiftçimize destek oluyoruz
YAYINLAMA: 06 Nisan 2021 / 21.02
GÜNCELLEME: 06 Nisan 2021 / 21.02
Şahinbey Belediyesi GAP Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı’nda stant açarak çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine verilen destek ve çalışmalarla ilgili vatandaşları bilgilendirdi.

GAP Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık  Fuarında üretici ve tüketici bir araya gelirken, Şahinbey Belediyesi de vatandaşlara hizmetlerini anlatan bir stant kurdu.

Vatandaşlar kurulan stantta özellikle çiftçilere verilen ve verilecek olan desteklerle ilgili bilgiler alırken, Başkan Mehmet Tahmazoğlu stanttı ziyaret eden vatandaşlara fesleğen ve çiçekler hediye etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftinin ve hayvan yetiştiricilerinin her zaman yanında olduklarını belirterek, "Öncelikle 12. GAP Tarım Fuarı’nın Gaziantep’imize hayırlı olmasını diliyorum. Bu fuarda tarım alanında faaliyet gösteren belediyeler, kurumlar ve firmalar bulunuyor. Şahinbey Belediyesi olarak bizde GAP Tarım Fuarında standımızı açtık. Tarıma, çiftçiye, hayvancılığa ciddi bir destekler veriyoruz. Çiftçilerimize öncelikle 10.000 ton arpa ve buğday tohumu desteği sağladık. Daha sonra 10.000 ton gübre, 24.000 ton hayvan yemi desteği sağladık. Hayvan yetiştiricilerimize 3.000 tane canlı hayvan desteğinde bulunduk. Bu konuyla ilgili yeni bir destek paketi daha hazırlıyoruz ve 2.000 canlı hayvan desteği daha sağlayacağız. Bunların dışında çiftçilerimizin 1.330 km’lik arazi yollarını açtık. Meraları gübreleyerek hayvan yetiştiricilerimize destek olduk. Çiftçilerimize 12.300.000 adet fide dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın evlerinin damları yeşil olsun diye 10.000 adet asma dağıtımı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız için 50.000 adet fesleğen dağıtımı gerçekleştireceğiz. Fuarda standımızı ziyaret eden vatandaşlara hediyelik çiçekler dağıtıyoruz. Yapmış olduğumuz destekler sayesinde Şahinbey’de 80 bin dekar olan ekili alan şuanda 300.000 dekara yükseldi. Böylece ekili alanda yüzde 300 artış gerçekleşti. Amacımız tarımı ve hayvancılığı destekleyerek büyümesini sağlamak” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *