ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çiftçilerin elektrik borcu taksitlendiriliyor

Çiftçilerin elektrik borcu taksitlendiriliyor
YAYINLAMA: 09 Temmuz 2020 / 21.43
GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2020 / 21.43

Tarımsal sulama amacıyla elektrik enerjisi kullanan çiftçilerin borçlarının taksitlendirileceği açıklandı. TEDAŞ İl Müessese Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, tarımsal sulama yapan abonelerin 2001 yılında tüketmiş olduğu enerji bedeli ile daha önceki yıllarda tükettikleri enerjiye ait birikmiş borçları (ana para gecikme zammı, KDV dahil) 31 Aralık tarihine kadar kuruma başvurarak protokol yapmaları halinde taksitlendirilecek. Enerji bedelinin toplam tutarının dörtte biri peşin olarak, bakiye borca protokol tarihinden itibaren ödeme devresi gecikme zammı uygulanmadan azami 11 ay taksitlendirme yapılacak.

31 Aralık tarihine kadar taksitlendirme talebinde bulunmayan abonelere elektrik tarifeleri yönetmeliğinin amir hükümlerinin uygulanacağını ifade eden TED AŞ yetkilileri, tarımsal sulama statüsündeki abonelerin 1 1 Ocak 2002 ile 31 Aralık 2002 tarihleri arasında tükettiği enerji bedellerini Kasım 2002 ayında tahakkuk ettirilerek, abone tarafından ödeme süresi içinde defaten ödeneceği kaydedildi. Gerek icra dairesinde, gerekse kurumda, taksitlendirme protokolü yapılıp taksitlendirme süresi bitmemiş olan tarımsal abonelere 1. ve 2. madde kapsamında uygulama yapılacağı ifade edildi.

TEDAŞ, alacaklarının tahsili için haklarında yasal takibe geçilen, ancak ilama bağlanmayan tarımsal sulama abonelerinin mahkeme masrafı, avukatlık ücreti, icra masrafları vb. gibi masrafları ödemeleri halinde l.ve 2. madde kapsamında uygulama yapılacağını bildirdi. Kaçak ve usulsüz elektrik kullanan tarımsal sulama aboneleri ile abone olmadan kaçak enerji tüketenlerin de abone olması halinde l.ve 2. madde kapsamında uygulama yapılacağı kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *