ANASAYFA arrow right Güncel

Çiftçileri çileden çıkaran hırsızlık olaylarından haberdar mısınız?

YAYINLAMA: 05 Ekim 2022 / 21.16
GÜNCELLEME: 05 Ekim 2022 / 21.16
TBMM İdare Amiri Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, Arabanlı çiftçinin hırsızlıklarla ilgili sorununu TBMM gündemine taşıdı.

Toğrul, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Gaziantep tarımda çok önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle Araban üretimde buğday, arpa, mercimek, nohut, kavun, soğan, sarımsak, pamuk, fasulye gibi ürünlerle ön plandadır. Ağaç olarak özellikle antepfıstığı, zeytin ve nar yetiştirilmektedir. Böylesi önemli tarım ürünleriyle ön plana çıkan Gaziantep Araban ilçesi çiftçileri uzun süredir yaşanan hırsızlık olaylarından kaynaklı mağduriyet yaşamaktalar” dedi.

Araban ilçesinde ovada tarımsal sulama sondajlarının tüm elektrik kablolarının, bakır tellerin ve elektrik panolarının sürekli çalındığı şikayetini dile getiren Toğrul, “Hatta halihazırda ilçede şu anda sondajı olup kablosu ve panosu çalınmamış neredeyse tek bir çiftçi kalmadığı iddia edilmektedir. Elektrik kablosu ile panosu ve bakır teli çalınan bir sondajın çiftçiye maliyeti yaklaşık 10 bin TL’dir. Bu maliyet ise zaten artan girdi maliyetleri yüzünden zor durumda olan çiftçimizi daha da zor durumda bırakmaktadır. Çiftçi yaşamış olduğu bu mağduriyeti sürekli dile getirmesine ve şikayet etmesine rağmen hırsızlık olaylarının artarak devam ettiği belirtilmektedir. Ağır girdi maliyetleri ve kuraklık altında ezilen çiftçiler yaşanan hırsızlık zulmü bitsin istiyorlar.

Bu bağlamda;

1-Gaziantep’in Araban ilçesinde meydana gelen ve çiftçileri çileden çıkaran hırsızlık olaylarından haberdar mısınız?

2-Ağır girdi maliyetleri ve kuraklık altında ezilen çiftçiler yaşanan hırsızlık zulmü bitsin istiyorlar. Gaziantep’in Araban ilçesinde çiftçinin yaşamış olduğu hırsızlık mağduriyetinin giderilmesi için bakanlık olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz? 

3-Gaziantep’in Araban ilçesinde çiftçilerin sondajında hırsızlık yaptığı tespit edilen ve hakkında işlem yapılan kaç kişi vardır? Hakkında işlem yapılan kişilere hangi cezai müeyyideler uygulanmıştır?

4-Gaziantep’in Araban ilçesinde çiftçiler yıllardır bu hırsızlık olaylarını yaşamaktalar. Bu konuda yüzlerce şikayet olmasına rağmen bu sorunun bir türlü çözülmemesinin nedeni nedir?” diye sordu.  

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *