ANASAYFA arrow right Güncel

Çiftçiden vatandaşa 750 ton patates ulaştırılacak

Çiftçiden vatandaşa 750 ton patates ulaştırılacak
YAYINLAMA: 23 Şubat 2021 / 17.01
GÜNCELLEME: 23 Şubat 2021 / 17.01
Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara 750 ton patates dağıtımı başladı

Dünyayı ve Türkiye’yi kısa sürede etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) Salgını’na karşı mücadele devam ediyor. Bu kapsamda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi desteklerine yenisini ekleyerek direkt çiftçiden alınan 750 ton patatesi vatandaşlara dağıtmaya başladı.

Bu kapsamda patatesler mahalle bazlı sokak sokak ihtiyaç sahibi ve dar gelirli yüz bin haneye Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı 150 ekip tarafından dağıtılıyor.

Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde sosyal belediyecilikte örnek bir çalışma sergilerken, genelgeler doğrultusunda tedbir amaçlı işyeri kapanan esnafa bin 500 TL mali destek, yüz binden fazla gıda paketi yardımı, sağlık çalışanlarına ve koronavirüs hastası olan evlere 35 bin adet Esnafa Destek Halka Şifa Paketi yardımlarına patates dağıtımını da ekledi.

Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Abdullah Aksoy, çalışmalarına yeni birisini eklediklerini belirterek, “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla özellikle bu zor dönemde ihtiyaç sahibi vatandaşlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Pandemi döneminde esnafımıza bin 500 lira destek, ihtiyaç sahiplerine 100 binden fazla gıda desteğimiz oldu, sağlıkçılara ve koronavirüs hastası vatandaşlara 35 binden fazla kendi ürünlerimizden oluşan şifa paketlerimiz dağıttık ve yine çiftçilerden direkt aldığımız 750 ton patatesimizi dağıtıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlara sokaklara girerek sağlı sollu yaklaşık yüz bin haneye dağıtacağız. Burada 150 ekibimizle kısa sürede patatesleri ulaştırmış olacağız” diye konuştu. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *