ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çiftçi öfkeli

Çiftçi öfkeli
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2022 / 18.22
GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2022 / 18.22
Doğurdan Gelir Desteği almak isteyen çiftçiler, ilçe kaymakamlıklarının önünde yığılma ve izdihama yol açarken, görevlilerle tartışmaların yaşanması dikkat çekiyor.

2003 Yılı Doğurdan Gelir Desteği (DGD) priminden faydalanmak isteyen çiftçiler dün de başvuru sırasında büyük bir sıkıntı yaşadı. Başvuruların sıraya konulmaması nedeniyle kaymakamlıklar önünde yığılmalar olurken, kurumdaki diğer işler de aksadı.

Çiftçiler bu sırada İlçe Tarım Müdürlüğü elemanları ile sık sık tartıştı. Görevli memur İbrahim Çetin yaşanılan izdiham sırasında çiftçiler tarafından tartaklandı. Olay, polisin müdahalesiyle büyümeden önlendi.

Gaziantep’te 9 ilçeye bağlı 500 köyde geçimini tarımdan kazanan çiftçiler, devletin verdiği dönüm başına 13 milyon 500 bin lirayı almak için ilçe kaymakamlıkları ve tarım müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu… Özellikle Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde yaşanan izdihamın önlenmesini isteyen çiftçiler, her köyden çiftçinin ayrı ayrı çağırılmasını istedi. Bu arada ilçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ise, günde 300 dosyaya bakabildiklerini ifade ederek, hak eden çiftçilerin dosyalarını kısa sürede inceleyip teslim etmeye çalıştıklarını açıkladı. Yetkililer şu ana kadar 8 bin kişinin müracaat ettiğini, bu sayı kadar dosya alındığını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *