ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çiftçi, destekleme primini bekliyor

Çiftçi, destekleme primini bekliyor
YAYINLAMA: 08 Temmuz 2021 / 13.04
GÜNCELLEME: 08 Temmuz 2021 / 13.04
Ekonomik krizle birlikte tarım ürünlerinin gerçek değerinden satılmaması çiftçiyi mağdur ederken, ekim dönemi gelmesine rağmen halen buğday ve gübre alamayan çiftçinin tek umudunun destekleme primi olduğu bildirildi. 2002 dönemi için 40 bin 865 çiftçinin destekleme primi için başvurduğu kaydedildi.

Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Hanifi Şen, yeni sezon ekim döneminin geldiğini, çiftçilerin tohumluk buğday ve gübre ihtiyacını karşılaması gerektiğini belirterek, “Çiftçi perişan halde bekliyor. Hiçbir ihtiyacını alamadığı gibi tohumluk buğdayını ve gübresini de alamadı. Tarlasını sürdüremedi. Tüm bunları devletin vereceği destekleme primi ile karşılayacak. Eğer bu paralar gecikirse, çiftçi perişan olur. Kimse tarlasına buğday ekemez. Köyden kente güç artar, huzursuzluklar çoğalır.

Ekonomik kriz nedeniyle zaten zor durumda olan çiftçiler eğer destekleme primleri de zamanında verilmez ise ekimini yapamaz ve çok daha büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kalır” dedi. Şen, bir kilo buğdayın bir bardak çay ile aynı fiyata olmasının çiftçinin ürününün ne duruma olduğunu açıkça gösterdiğini açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *