ANASAYFA arrow right Güncel

Ciddi bir gelir kaybı yaşadık

Ciddi bir gelir kaybı yaşadık
YAYINLAMA: 12 Ekim 2020 / 20.58
GÜNCELLEME: 13 Ekim 2020 / 20.56
TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, seyahat acentelerinin son durumunu Sabah’a anlattı

Pandemi nedeniyle 2020 yılının istenildiği gibi olmadığını, umutlarını 2021 yılına bağladıklarını vurgulayan Kılınç, “2020 yılının sonuna kadar iadeler devam edecek olup ciddi bir gelir kaybı yaşadık. Aşı çalışmaları sonuç verirse 2021 yılının ortalarında iş yapmaya başlarız. Yani önümüzdeki yıldan umutluyuz” ifadelerini kullandı.

Yurt dışı bilet satışları iç açıcı değil

Yurt içi bilet satışlarının devam ettiğinin altını çizen Başkan Kılınç, “Yurt dışı bilet satışları iç açıcı değil. Hac olmadı, umreler kapalı. Büyük ihtimalle umre seferleri önümüzdeki yılın Şubat ayında başlayacak. Şu anda seyahat acentelerimiz kültür tur ağırlıklı çalışıyorlar. Daha önce 7-8 acentemiz bu işi yaparken, bu rakam 10-15’e kadar yükseldi. Çünkü istenilen iş olmayınca mecbur bu tarafa yönelmeye başladılar” dedi.

Günübirlik turların yüzde 15-20 arası kayıt dışı olarak gerçekleşiyor

Kılınç, “Acentelerimize, fiyat konusunda birlikte hareket etmelerini önerdik. TÜRSAB, Rehberler Odası ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile her hafta hem COVİD-19 hem kaçak tur hem de otobüsteki güvenliğe yönelik denetimler yapıyoruz. Günübirlik turların yüzde 15-20 arası kayıt dışı olarak gerçekleşiyor. Kayıt dışı turlar sağlık ve güvenlik açısından sıkıntılıdır. Vatandaşlarımız seyahat yapacağı acentenin TÜRSAB belgesi olduğuna ve sigortalarının olup olmadıklarını kontrol etsinler. Bu işi yapanlar yakalandığı ciddi cezaların yanı sıra hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet ediliyor” şeklinde konuşma gerçekleştirdi.

Acilen yeni bir yasaya ihtiyacımız var

TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “TÜRSAB’ın kayıt dışı ile mücadele için hazırladığı tasarı bakanlıktan geçmedi. Tasarıya göre turun kaçak olduğu tespit edildiği an, TÜRSAB yeni bir araç tahsis ediyor, yolcular güvenli bir şekilde yolculuğu tamamlıyor, araç bağlanıyor ve kişiye ceza kesiliyor. Eğer tasarı kabul edilseydi, elimiz daha güçlü olacaktı ve işler daha güzel ilerleyecekti. O nedenle acilen yeni bir yasaya ihtiyacımız var.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *