ANASAYFA arrow right Güncel

Çiçek'ten sarıklı amiral tepkisi: Din kisvesi altındaki grupların milletin başına ne bela açtığını gördük

Çiçek'ten sarıklı amiral tepkisi: Din kisvesi altındaki grupların milletin başına ne bela açtığını gördük
YAYINLAMA: 07 Nisan 2021 / 14.18
GÜNCELLEME: 07 Nisan 2021 / 14.18
Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi ve eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 'sarıklı amiral' olayına tepki göstererek, doğru bulmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi ve eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, “tekkeye giden amiral” görüntüsüne ilişkin konuştu.

Görüntüleri doğru bulmadığını vurgulayan Çiçek, “Belli bir kurumda görev yapıyorsanız, oranın şartlarına, kurallarına, kaidelerine uymak mecburiyetindesiniz” dedi. 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Çiçek, “Birtakım din kisvesi altındaki bazı grupların milletin başına ne bela açtığını gördük. Bu belayı daha def edememişken, aynı anlama gelebilecek bir kısım davranışlar doğru değil. Yeterli dersleri daha çıkarmadığımız anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli bir amiralin tarikat evinde üniforması üzerine cübbe ve sarık giydiğine dair fotoğraflarının ortaya çıkması büyük tartışma konusu olmuş, Milli Savunma Bakanlığı; “Amiralin tarikat görüntüleri her yönüyle inceleniyor"  demişti. Aynı günlerde Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin de AKP iktidarı tarafından tartışmaya açılması üzerine bir açıklama yapan emekli amiraller, söz konusu ‘sarıklı amiral’ görüntülerinden rahatsızlığını dile getirmiş, Deniz Kuyvvetleri’nin Atatürk devrim ve ilkelerine olan bağlılığını hatırlatmıştı. Montrö’nün tartışmaya açılmasına da tepki gösteren amiraller hakkında daha sonra iktidarın hedef göstermesi sonucu soruşturma başlatılmış, 10 amiral gözaltına alınmış, 4’ü de ifadeye çağrılmıştı.

'Tekkedeki amiral' olayını askerlik özelinde değerlendiren Cemil Çiçek, “Askerlik, belli kurallara, disiplinlere uyma mecburiyeti olan bir meslektir. Aksi takdirde askerlik olmaz, orası bir fikir, düşünce kulübü gibi olur. O zaman da disiplin kalmaz. Ben şahsen doğru bulmam. Uymuyorsa, evvela verdiği sözde durmuyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *