ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

‘’Cia yenden seçilmemem için iftira kampanyası yürütüyor’’

‘’Cia yenden seçilmemem için iftira kampanyası yürütüyor’’
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.43
CHP Gaziantep Milletvekili İbrahim Hortoğlu aday yoklamasından sonra ilk defa konuştu. CHP Gaziantep Milletvekili İbrahim Hortoğlu mecliste yaptığı çalışmalarıyla tanınan bir Milletvekilimizdir. Hatta çok uluslu
CHP Gaziantep Milletvekili İbrahim Hortoğlu aday yoklamasından sonra ilk defa konuştu.
CHP Gaziantep Milletvekili İbrahim Hortoğlu mecliste yaptığı çalışmalarıyla tanınan bir Milletvekilimizdir. Hatta çok uluslu şirketlerle verdiği mücadele ve elde ettiği bazı ipuçları nedeniyle adı ‘’ Dedektif’’ Milletvekili olmuştur. İstanbul ve Ankara basını, Hortoğlu’nun bu çalışmalarından zaman zaman bahsetmiştir.
İbrahim Hortoğlu, Milletvekilliği yaptığı dört yıl içinde asgari geçim indirimi kanunu ile geçimini şoförlükle sağlayanlara araba alabilecek çeşitli sosyal haklar getiren kanun teklifinde bulunmuş, ayrıca bucak müdürlerinin ellerinden alınan haklarının iadesi konusunda kanun tekliflerinde bulunmuştu.
1 Mayıs Pazar günü yapılan aday yoklaması seçimleri sonuçları açıklanınca, Hortoğlu’nun CHP listesinin beşinci sırasında yer alması tarafsız ve aydın kişilerce yadırgandı. İbrahim Hortoğlu’nun listenin ön sıralarında yer almasını isteyenler çoğunluktaydı.
CHP Gaziantep Milletvekili İbrahim Hortoğlu aday yoklaması seçiminden sonra ilk defa konuştu:
‘’ Millet Meclisinde çok uluslu şirketlerle verdiğim mücadele nedeniyle, CİA yeniden seçilmemem için iki yıldan beri hakkımda iftira kampanyası yürütüyor ‘’ dedi.
Millet Meclisin’nde yaptığı çalışmaları ve çok uluslu şirketlerle verdiği mücadeleyi anlatan Hortoğlu, ‘’ Önce bana rüşvet teklif ettiler. Kabul etmeyince tehdide başvurdular. Bunu da başaramayınca Gaziantep’te hakkımda iftira kampanyası açarak beni yıpratmaya çalıştılar’’ diye konuştu
CİA ‘nın çok uluslu şirketlerle olan ilişkisine değinen Hortoğlu Şöyle dedi:
‘’ CİA geri kalmış ülkelerde çok uluslu şirketleri koruyan hükümetlerin işbaşına gelmesini sağlamaya çalışır. Meclis’te çok uluslu şirketlerle mücadele veren Milletvekillerinin pasif haline getirmeye uğraşır. Bu maddiyatla da olur tehditle de olur.
Bunda da başarılı olmazsa, ön seçimlerde aleyhte kampanya yürüterek, tasfiye etmeye çalışır.
Bundan da başarılı olmazsa, ülkeyi sömüren çok uluslu şirketlere karşı çıkan milletvekillerinin sayılarının hükümet kuracak seviyede olduğunu anlar anlamaz, o ülkede ekonomik bunalım yaratmaya çalışır. Faşist ihtilal yapar.
Bütün bunlar CİA’nın yayınladığı kitaplarda yazılıdır. Bende çok uluslu şirketlerle mücadele verdiğim için CİA benimle uğraşmış ve listede beşinci sıraya düşmemi sağlamış.’’
Hortoğlu bütün bunlara rağmen mücadelesine yılmadan devam edeceğini belirtti. ‘’ Gaziantep halkına inanıyor ve güveniyorum. CHP Gaziantep’te partinin her okuna bir Milletvekili verecek ve mücadelenin devamını sağlayacaktır’’ diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *