ANASAYFA arrow right Dünya

Chrystia Freeland, Kanada'nın ilk kadın maliye bakanı oldu

Chrystia Freeland, Kanada'nın ilk kadın maliye bakanı oldu
YAYINLAMA: 19 Ağustos 2020 / 16.49
GÜNCELLEME: 19 Ağustos 2020 / 16.49
Chrystia Freeland, Kanada’nın 153 yıllık tarihinde ilk kez bir kadın maliye bakanı oldu. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, önceki gün görevinden istifa eden Maliye Bakanı Bill Morneau’nun yerine, kabinesinde Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Chrystia Freeland’i Maliye Bakanı olarak atadı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Daha önce Dışişleri Bakanlığı da yapan Chrystia Freeland, ülke tarihinde maliye bakanlığına getirilen ilk kadın oldu. Freeland, Başbakan Yardımcılığı görevine de devam edecek.

Parlamento tatil

Kabinedeki değişiklik Kanada Genel Valisi Julie Payette tarafından onaylanırken, Başbakan Trudeau, gazetecilere yaptığı açıklamada, federal parlamentonun 23 Eylül'e kadar tatil edildiğini duyurdu.

Kanada’da önceki aylarda, WE Charity isimli vakıfla ilişkileri nedeniyle Başbakan Trudeau ile birlikte federal parlamentonun Etik Komitesi’nde ifade veren Morneau'nun seyahat masrafları için bu kuruluştan binlerce dolar aldığı ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Başbakan Trudeau'nun eşi, erkek kardeşi ve annesinin de aynı vakfın bir dizi etkinliğinde konuşma yaptıkları için yüzbinlerce dolar para aldıkları belirlenmiş, olayın kamuoyuna yansıması üzerine Trudeau yanlış yaptığını söyleyerek halktan özür dilemişti.

Chrystia Freeland hakkında

Gazeteci-politikacı

Kanada'nın 10. başbakan yardımcısı ve 40. maliye bakanı olarak görev yapıyor.

Daha önce 2019'dan 2020'ye kadar hükümetler arası ilişkiler , 2017'den 2019'a kadar dış ilişkiler ve 2015'ten 2017'ye kadar uluslararası ticaret işlerini yürütüyordu.

Kariyerine Financial Times , The Globe and Mail ve Thomson Reuters'da çeşitli editörlük pozisyonlarında çalışarak başladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *