ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP’nin dönemi çok mu temizdi? 

CHP’nin dönemi çok mu temizdi? 
YAYINLAMA: 08 Ocak 2021 / 13.32
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2021 / 16.53
Şehitkamil’de Başkan ile meclis üyeleri arasında ilginç tartışmalar yaşandı… Bozgeyik, kendisini eleştiren meclis üyelerine sert çıktı.

Şehitkamil’deki kaçak yapıların araştırılması için uzun süre tartışma konusu olan araştırma komisyonu kurulması teklifi, dün gergin geçen olağanüstü oturumda kabul edildi. Meclis üyelerinin önergesinin hukuka aykırı olduğunu iddia eden Bozgeyik, “CHP’nin dönemi çok mu temizdi? CHP zamanında ruhsatlar için belediyede poşetlerle para dolaştırıldığını tüm halk biliyor. O gün neden karşı çıkmadınız? Alleben Deresi’nin diğer tarafında bir tane daha belediye var. Orada işler çok mu iyi, çok mu sağlam, şikayet yok mu? Niye orayla ilgili sesiniz çıkmıyor?” deyince yine gergin anlar yaşandı.

Şehitkamil Belediye Meclisi dün yine tartışmalı bir oturuma sahne oldu. Kaçak yapılarla ilgili araştırma komisyonu kurulması teklifinin tartışıldığı oturum başkanlığını yapan Mehmet Bozgeyik yoklamadan sonra bir süre önce bazı meclis üyeleri ile Suriye’ye yaptıkları gezi hakkında bilgi verdi. Meclis üyelerinin talebi üzerine böyle bir gezi düzenlediklerini ifade eden Bozgeyik, bu yararlı gezi sırasında Halep’te Osmanlı döneminde kalan yapıların restorasyonlarını gördüklerini, belediyeciliğin çalışma şeklini incelediklerini açıkladı.

Bozgeyik, imar araştırma komisyonu kurulmasıyla ilgili meclisi olağanüstü oturuma çağırdıklarını belirterek, “Aslında iş güç sahibi insanları acil ve yasal olmayan konular için toplamak doğru değil. Önerge tamamen hukuk dışı. Bugün bir işadamı işini gücünü bırakıp buraya geliyor, bu bir zaman kaybıdır. Her meclisin maliyeti 2 milyar lira. Ben konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’na yazı yazdım. Halen yanıt gelmedi. Biz şeffaf ve onurlu belediyeyiz, bu nedenle teklifi kabul ettik. Durmadan şikayet ediyorsunuz. Meclisin böyle sürekli toplanmasına neden olarak iş kaybın yol açıyorsunuz. Ben bunları sizi uyarmak için yanlış yolda olduğunuzu hatırlatmak için söylüyorum. Çünkü hakkınızda tazminat davası açıp, bu zararları sizden geri alacağım. Yok öyle yoğurdun bolluğu” dedi.

Bozgeyik, “8 Yıl önce ruhsat verilen Çetinkaya, Yimpaş, Ay- merkez, Hasekmek ile 30 yıl önce ruhsat alan Özmega gibi yerleri yıkmak istiyorsunuz” derken şunları söyledi: “Siz bu kente yatırım yapılmasına, istihdam yaratılmasına dürüst insanların iş yapmasına karşısınız. Vicdanınız nasıl elverecek, 8 yıl önce ruhsatı alınan bir binayı yıkmaya? Hukuksuzluk bunun neresinde? Geçmişte müfettişler bu konulan inceledi, araştırdı, valilik araştırdı, İl İdare kurulları karar verdi, hukuksuzluğa rastlanmadı. Ama siz buna rağmen durmuyorsunuz. CHP’nin dönemi çok mu temizdi? CHP zamanında ruhsatlar için belediyede poşetlerle para dolaşmadığını tüm halk biliyor. O gün neden karşı çıkmadınız? Alleben Deresinin diğer tarafında bir tane daha belediye var. Orada işler çok mu iyi, çok mu sağlam, şikayet yok mu? Niye orayla ilgili sesiniz çıkmıyor?” diye konuştu.

Bu sırada araya CHP’li Kurtuluş Gökpınar, Emin Kaya, Cuma Özdemir girerek, “Konuyu saptırmayın yaygara yapıyorsunuz. CHP’yi zan altında bırakamazsınız. Biz o günü değil, bugünü tartışıyoruz. O günkü konularla ilgili gereken yapılmıştır. Burası Şahinbey değil, Şehitkamil” diye tepki gösterip söz almak istedi. Bozgeyik, “Oturun oturduğunuz yerde. Hukuk bilmiyorsunuz. Yaygarayı siz yapıyorsunuz. Hukuk bilginiz yok, bari susun.

Özmega’nın 30 yıllık bir geçmişi var, bundan bizi sorumlu tutamazsınız. CHP döneminde böyle çok sayıda verilen ruhsat var. Emin Kaya, usulsüz olduğunu iddia ettiği Merkon A.Ş’ye ait konutlarla ilgili açtığı iki davayı da kaybetti. Ve Merkon A.Ş.’den belediyenin kasasına o günün parasıyla önemli gelir aktarıldı. Müfettiş reddediyor, Valilik reddediyor, ama hala durmuyorsunuz. 400 Bin nüfuslu ilçenin halkını tedirgin etmeye hakkınız yok” diye konuştu. Bu arada CHP sıralarından gelen tepkiler üzerine Bozgeyik, “Siz önce dinlemesini öğrenin. Beni kuzu kuzu dinleyeceksiniz. Böyle yapmakla partinizi küçültüyorsunuz. Belki partiniz büyüyor olabilir, ama sizler küçülüyorsunuz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *