ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP’li Ateş, AKPM Kış oturumunda öneri sundu

CHP’li Ateş, AKPM Kış oturumunda öneri sundu
YAYINLAMA: 20 Ekim 2021 / 16.19
GÜNCELLEME: 20 Ekim 2021 / 16.19
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi 2013 çıkış oturumunda ülkemizi temsil eden aralarında Abdulkadir Ateş’in de bulundu 12 milletvekili yurda döndü.

Ateş, toplantının faydalı geçtiğini belirterek, uluslararası birçok konunun gündeme getirilerek çözüm önerileri üzerinde tartışıldığını açıkladı. Ateş, toplantıda Irak Savaşı, Çeçenistan ve AB Konseyi’nin Avrupa için hazırladığı yeni seçim sistemi üzerinde durulduğunu bildirdi.

Terörle mücadele sözleşmesini

değiştiren protokol değerlendirildi

27-31 Ocak 2003 tarihleri arasında yapılan toplantıda ülkemizde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce seçilen 8’i AKP’li, 4’ü CHP’li 12 milletvekilinin temsil edildiğini açıklayan CHP Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Ateş, beş gün süren Avrupa Konseyi çalışmalarında Güneydoğu Avrupa istikrar paktındaki gelişmeler, Güneydoğu Avrupa’da yerlerinden edilmiş nüfus, Avrupa ve Güney Akdeniz ülkeleri arasında kültürel işbirliği konularının ele alındığını açıkladı.

Ateş, ayrıca Avrupa Konseyi’nin Avrupa Birliği anayasasına katkısı, Çeçen Cumhuriyeti’nde süren çatışmalar, engelli kişilerin toplumsal entegrasyonuna ilişkin çalışmalar, deniz kirlenmesi, küreselleşme ve sürdürülebilir kalkınmasının ele alındığı toplantıda, Türkiye’nin görüşlerini dile getirdiklerini açıkladı. Ateş, Dünyada Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi Avrupa Konseyi terörle mücadele sözleşmesini değiştiren protokolün de değerlendirildiğini ifade etti.

Detaylı görüşme oldu

Toplantıda Çeçenistan ve Irak Savaşı ile ilgili söz alarak görüş belirttim. Deniz kirlenmesi ve boğazlardan geçen petrol yüklü teknelerin zaman zaman trafikte sıkışıklık ve tehlike yarattığını belirttim. Bu sorunu aşacak bir stratejinin geliştirilmesini önerdim. Küreselleşme üzerinde görüşmeler de oldu. Kısacası detaylı ve faydalı bir görüşme oldu” dedi.

Ateş, 11-12 Şubat tarihlerinde Brüksel’de yapacak Batı Avrupa Güvenlik ve İşbirliği toplantısında ise NATO’nun yanında acil durumlarda müdahale edecek bir gücün oluşturulmasını toplantıda dile getirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *