ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP’den 9 meclis üyesine kesin ihraç

CHP’den 9 meclis üyesine kesin ihraç
YAYINLAMA: 05 Mart 2021 / 13.48
GÜNCELLEME: 05 Mart 2021 / 13.48
Bu karar çok tartışılacak

CHP İl Disiplin Kurulu, 9 Şehitkamil Belediye Meclis üyesi için grup kararına uymadıkları gerekçesiyle partiden kesin ihraç kararı verdi. İl yönetiminin cezalandırılmasını istediği diğer 9 meclis üyesi ile ilçe başkanı Zihni Kepkep suçsuz bulundu. İl Disiplin Kurulu’nun verdiği kararı ağır bulan il başkanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’na itirazda bulunmaya hazırlanırken, partiden ihracı istenen meclis üyeleri karar karşısında şok oldu. İhracı istenen meclis üyeleri, “Disiplin kararı yargısız infazdır” açıklaması yaptı.

CHP’de son günlerde sıkıntı yaratan ve üç meclis üyesinin istifası ile süren olaylar şöyle gelişti: Haziran ayının ilk oturumu sırasında grup kararına uymadıktan gerekçesiyle CHP’li Şehitkamil Belediye Meclis üyeleri Kurtuluş Gökpınar, Edip Özaslan, Mehmet Tuncel, Abdulvahap Tural, Raif Ateşsönmez, Nizamettin Aydın, Ömer Küseboğlu, Cemil Özharat ve Emin Kaya hakkında ilçe yönetimi tarafından partiden kesin ihraç istemi ile il başkanlığına başvuruldu. Bunun üzerine örgütte gerginlik tırmanmaya başladı. Partiden ihracı istenenler arasında bulunan Abdulvahap Tural, Raif Ateşsönmez ve Nizamettin Aydın istifa etti.

İlçenin talebi üzerine konuyu araştırmak için il yönetimi tarafından oluşturulan 5 kişilik komisyonun hazırladığı rapor üzerine 32 kişiden oluşan il yönetim kurulu olağanüstü toplantı yaptı. Toplantıya katılan 24 üyeden 15’i, 4 meclis üyesine birer yıl geçici ihraç cezası verilmesi, aralarında ilçe başkanı Zihni Kepkep’in de bulunduğu 13 meclis üyesinin de uyarılması yönünde karar aldı. 9 Yönetici ise bu karara ret oyu verdi. İl yönetim kurulundan oy çokluğu ile çıkan karar önceki hafta disiplin kuruluna iletildi.

Disiplin kurulunun yaptığı incelemeden sonra ilin talebinin aksine Kurtuluş Gökpınar, Edip Özaslan, Mehmet Tuncel, Abdulvahap Tural, Raif Ateşsönmez, Nizamettin Aydın, Ömer Küseboğlu, Cemil Özharat ve Emin Kaya’yı partiden ihraç etti. İlçe başkanı Zihni Kepkep ile 13 meclis üyesine ceza verilmesine gerek görülmedi.

Dün disiplin kurulu kararının meclis üyelerine bildirilmesinden sonra partideki gerginlik daha da tırmandı. CHP il yönetim kurulu dün akşam olağanüstü toplanarak karan değerlendirdi. Karar il başkanlığı tarafından da ağır bulundu. İl Başkanı Metin Çelikel, disiplin kurulu tarafından verilen karan doğru bulmadığını belirterek, cezaların çok ağır olduğunu söyledi. Eylem ve ceza arasında oran bulunmadığını belirterek, “İl yönetiminin talep ettiği karar doğrultusunda karar verilmesi için yüksek disiplin kuruluna itiraz edeceğiz” dedi.

Disiplin kurulu kararının yanlı ve yanlış olduğunu savunan meclis üyelerinden Kurtuluş Gökpınar, “Disiplin kurulu, binlerinin etkisi altında kaimi, yanlı, hatta çok ağır ve acımasız bir karar verilmiştir. Halkına parti ilkeleri ve sorumluluğu altında hizmet eden insanların bu şekilde cezalandırılması doğru değil. Parti disiplini ve tüzüğüne de yakışmaz. Partiden ihraç edilecek bir suç işlenmemiştir. Eğer karan dikkate alınacaksa 10 kişinin imzasının olduğu karar dikkate alınmak zorunda” dedi

Karara itiraz edeceklerini ve kendilerini partiden koparmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyleyen Gökpınar konuşmasına şöyle devam etti: “Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bazı meclis üyesi gibi belediye başkanından benzin istasyonu ruhsatı istemedik. Yine bazı meclis üyesi gibi belediyeden ihale almadık. Grup kararına uyduk. Bizimle ilgili iddiası olanlarda çıksın ispat etsin. Dedikodu yaparak ne bizi, ne de partiyi yıpratmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Hiçbir olumsuzluğumuz olmamasına rağmen böyle yanlı ve ağır bir ceza veriliyor. Üstelik hiçbirimizin ifadesi alınmıyor. Disiplin kurulu neden buna gerek duymadı açıklasın. Yargısız infaza ve bizi kamuoyu önünde küçük düşürmeye ne hakları var?”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *