ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP’de seçimden önce önseçim savaşı

CHP’de seçimden önce önseçim savaşı
YAYINLAMA: 05 Nisan 2021 / 14.56
GÜNCELLEME: 05 Nisan 2021 / 14.56
Erken genel seçim tarihinin belli olmasından sonra partilerde hareketli günler başladı. Ön seçimi en fazla uygulayan partilerin başında gelen ve kamuoyu araştırmalarında trendi yükselen CHP’de şimdiden aday tespit yöntemi tartışılmaya başlandı. Atamaya sıcak bakmayan CHP’liler adayların kesinlikle ön seçimle belirlenmesinden yana olduğunu ifade ediyor.

CHP İl Başkanı Metin Çelikel, milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi gerektiğini, atamayla aday tespitinin partinin oylarına zarar vereceğini belirterek, “Genellikle ön seçimle aday tespiti yapıyoruz. Sistemi en çok uygulayan partiyiz. Bu seçimde de genel merkezin adayları yine ön seçimle belirleme karan alacağını umuyoruz. Taban atamaya sıcak bakmaz. Umarız genel merkez tabanın sesini dikkate alır ve adayları ön seçimle belirler. Atamayla yapılacak aday tespiti bize zarar verir” dedi.

CHP’li Nöfer Küllük, adayların atamayla belirlenmesinin partiye puan kaybettireceğini söylerken, “CHP atamayı kesinlikle düşünmemeli. Hatta sınırlı sayıda delege ile değil, geniş üye katılımlı ön seçimle aday tespiti yapılmalı. Eğer böyle yapılırsa CHP kazançlı çıkacaktır. Atamalar partiye oy kaybettirir. Günümüzde ön seçimin yanı sıra atamada gerekli olabilir. Ancak atamayı İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerde değerlendirmek daha doğru olur. Küçük veya doğudaki şehirlerde atama tasvip edilmez. Partiye zarar verir” diye konuştu.

CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Mehmet Atar, adayların kesinlikle ön seçimle belirlenmesi gerektiğini belirterek, “Atama bizim parti için hoş olmaz, zaten kimse içine sindirmez. Bu nedenle ön seçimle aday tespitine gidilmeli. Zaten genel merkezin aksi yönden karar alacağını sanmıyorum. Tabanın tavrı bu konuda çok net, herkes ön seçim istiyor” dedi.

On seçimin demokratik yol ve yöntem olduğuna inandığını söyleyen Şahinbey İlçe Başkan Yardımcısı Erdinç Tütüncüler ise, “Ön seçim, partinin adaylarını belirlerken, sağlıklı bir seçim metodudur. Ön seçimin partilere seçim döneminde dinamizm kazandırdığına inanıyorum. Dolayısıyla adayların ön seçimle belirlenmesi daha sağlıklı olacaktır. Ancak yapılabilecek bir merkez yoklaması da örgüt tarafından bir anlamda görev kabul edilir. Dolayısıyla tercihimiz her ne kadar ön seçim istense de, merkez yoklamasına da örgüt saygılı olmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *