ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP’de ikiye bölünme sıkıntısı

CHP’de ikiye bölünme sıkıntısı
YAYINLAMA: 22 Haziran 2021 / 13.49
GÜNCELLEME: 22 Haziran 2021 / 13.49
Şehitkamil Belediye Meclisi’nin ekim dönemi olağan oturumunun ikincisi gergin geçti. Oturumlara mazeretsiz katılmayan CHP’li Meclis Üyesi Asım Meriç’in üyeliğinin düşürülmesi istemi kabul edildi.

Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik’e arsa satış yetkisinin verilmesine CHP’li 8 meclis üyesi ret verirken aralarında CHP’lilerin de olduğu meclis üyelerinin çoğunluğu ise kabul yönünde oy kullandı. Ret veren CHP’li Meclis üyeleri satılacak arsaların gelirinin nerde değerlendirileceğini sordu. Oturum başkanı Mehmet Bozgeyik, yöneltilen sorulan yanıtsız bıraktı.

Şehitkamil Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan oturumunun İkincisi dün gergin geçti. Oturumda arsa satışlarının karara bağlanması, CHP’li 8 meclis üyesinin reddine rağmen kabul edildi. Bu madde görüşülürken, ret veren CHP’li meclis üyeleri “Satılacak arsalar da elde edilecek gelirin nerede nasıl değerlendirileceği açıklansın.

Daha önce satılan arsaların halen akıbeti belirsiz. Bu konuda meclise neden yeterli açıklamayı yapmıyorsunuz” diye tepki gösterdiler. Ancak Akif Ekici, Mehmet Atar, Vakkas Tuncer, Abdullah Dağlıoğlu, Ömer Arca ve Birsen Çepe’nin ret oyu vermesi sonucu değiştirmediği için arsaların satışı kabul edildi.

Meclis oturumlarına mazeretsiz olarak gelmediği belirtilen CHP’li Meclis Üyesi Asım Meriç’in üyeliğinin düşürülmesi görüşüldü. Bu sırada Meriç’in daha önceden meclise istifa dilekçesinin de geldiği kaydedildi. Meriç’in üyeliğinin düşürülmesinden sonra yerine yedekte bulunan Ali İhsan Kırık geldi. Bu arada CHP’li 5 meclis üyesi Meriç’in üyeliğinin düşürülmesine karşı çıkarak red oyu verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *