ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP’de adaylar derinden gidiyor

CHP’de adaylar derinden gidiyor
YAYINLAMA: 30 Eylül 2022 / 14.44
GÜNCELLEME: 30 Eylül 2022 / 15.27
CHP’de kongre tarihi yaklaşırken delege bazında adaylık için il başkanı Duran Ergetir, Mehmet Tuncer ve Asım Meriç’in çalışma yaptığı öğrenildi. Bu arada önümüzdeki günlerde yeni isimlerin de aday olabileceği kaydedildi.

Ergetir, Meriç ve Tuncer nabız yokluyor

17 Ağustos‘ta yapılacak il kongresi için henüz adaylığını açıklayan olmazken, göreve talip olmayı düşünen il başkanı Duran Ergetir’in yanı sıra Mehmet Tuncer ile Asım Meriç partililerle görüşmeye devam ediyor.

İl başkanı her getir adaylığını en kısa zamanda açıklayacağını belirtirken, Mehmet Tuncer’in de görüşmelere devam ettiği, önümüzdeki günlerde kesin kararını vereceği açıklandı.

CHP dağınık, küskünlüklerle ve gruplarla dolu

Partiyi toparlayacak, büyütecek, küskünlükleri ortadan kaldıracak bir il başkanına ihtiyaç duyulduğu söylendi. CHP’nin dağını küskünlükler ve gruplarla dolu bir yapıda olduğunu bunun da partiye zarar verdiğini belirten Asım Meriç, “il Başkanlığı için partilerle görüşmelerim sürüyor. Amacım parti içerisinde küs günlükleri, dağınıklığı, ekipleşme ve gruplaşmalara son vermek için aday olacağım. Hedefin partide birlik ve bütünlüğü sağlamaktır. İl başkanı hiçbir gruptan ve ekipten talimat alarak hareket etmemeli. İl başkanı genel başkanı temsilcisidir tek talimatı Genel Başkanı’ndan alır. Ama şu an bu yapılmıyor” dedi.

Hiç kimseden emir almam

Hiçbir grubun veya 2000 değil, bağımsız bir partili olarak il başkanlığı görevine talip olduğunu açıkladı Meriç, “il başkanı hiç kimseden talimat veya emir almaz, gerektiğinde emir eder. Tek emir alacağı yer genel başkandır. Ben bu göreve kendime güvendiğim için partide birlik ve bütünlüğü sağlayacağım, kimseden talimat almadan yapacağım içinde talip oldum. Eskiden de kimseden emir almadan bu görevi layıkıyla yaptım” şeklinde konuştu. Meriç, önümüzdeki günlerde kesin adaylığını açıklayacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *