ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP’de adaylar arasındaki yarış giderek sertleşiyor

CHP’de adaylar arasındaki yarış giderek sertleşiyor
YAYINLAMA: 20 Mayıs 2022 / 17.45
GÜNCELLEME: 20 Mayıs 2022 / 17.47

15 yıldan beri partiyi küçülttüler

CHP Şahinbey ilçe başkan adayı Muhtar Ağcabay, il ve ilçe teşkilatlarında 15 yıldan bu yana yanlış politikalar uygulandığını ve belli grupların teşkilatlarındaki hakimiyeti nedeniyle insanların kırıla döküle, partiden uzaklaştırıldığını ve küs sürüldüğünü ifade etti.

Ağcabay, “15 yıldan bu yana parti yönetimlerine hakim olanlar partiyi küçülttü. Son seçimde on milletvekilinden ancak üçünü alabildik” diye konuştu ve kendisini şanslı gördüğünü açıkladı.

Öncelikli olarak muhalif

kesimin desteğini alıyor

CHP’de hafta sonu yapılacak olan Şahinbey ilçe kongresi öncesi adaylar sert muhalefet yapmaya başladı. CHP Şahinbey ilçe başkanlığına aday olduğunu açıklayan Ağcabay, partide muhalif kesimin öncelikli olarak kendisine destek verdiğini ve yapılan uzun görüşmeler sonrasında aday olmaya karar verdiğini belirterek, “Partiyi büyütmek ve yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlamak için göreve talip oldum. Amacım bir şekilde partiden ayrılan, küsen, kırılan veya sandığa gitmeyen insanları tekrar partiye kazandırmak. Kendimi yetişmiş bir politikacı olarak görüyorum ve partiye daha çok zaman vereceğime inanıyorum. Muhalif kesim özellikle beni desteklerken diğer kesimlerden de önemli ölçüde destek alıyorum. Bu beni mutlu ediyor” dedi.

15 yıldan bu yana yönetime

hakim olanlar partiyi küçülttü

15 yıldan bu yana partilerin bir şekilde kırıla döküle partiden uzaklaştırıldığını ve küstüklerini iddia eden Ağcabay, “15 yıldır partinin yönetici kadrolarına hakim olanlar partinin oyunu sürekli azalmasına yol açtığı ve sonuçta partiyi küçülttü. 1989 seçimlerinde partinin Gaziantep’te %41 olan oy oranı şu anda %14 civarında. Yani yaklaşık üçte bir oy kayboldu. CHP 1989 yerel seçimlerinden başarı ile çıktı. Fakat o dönemden sonra sürekli oy kaybetti. Son genel seçimde düşüş artarak devam etti. Bu sonuç mevcut yönetimlerin başarısız olduğunun kanıtıdır. Aynı zamanda ilçe başkanlığına talip olan Erdinç Tütüncüler de bu yönetimde görev almıştır” diye konuştu.

Muhalefet ittifakla beni destekliyor

Seçim çalışmasını yaptığı yerlerde partilerden yoğun ilgi gördüğünü ve yönetimdekileri ise aşırı tepki olduğunu kaydeden Muhtar Ağcabay, seçimlere planlı olarak yaklaşık sekiz ay önceden beri hazırlandığını ve kesin kazanacağını ifade etti. Seçimin kendisiyle Yaşar Ağyüz karması olarak nitelendirdiği Erdinç Tütüncüler arasına geçeceğini söyleyen Ağcabay, Nedim Kaya’ya şans tanımadı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *