ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP’de 2. Sıra genel merkezin

CHP’de 2. Sıra genel merkezin
YAYINLAMA: 12 Nisan 2021 / 15.18
GÜNCELLEME: 12 Nisan 2021 / 15.18
CHP Genel Merkezi, yoğun talep üzerine Gaziantep’in de aralarında bulunduğu 11 kentte aday tespitlerinin ön seçimle yapılmasına karar verdi. Ön seçim karan partililer arasında sevinçle karşılandı. CHP’de ikinci sıra milletvekili adaylığının Mustafa Yılmaz’a verilebileceği, bu nedenle genel merkezin ikinci sıra için kendi tercihini kullanacağı bildirildi.

CHP Gaziantep il ve ilçe örgütleri ile partililerin aday tespitinin ön seçimle yapılması yönündeki ısrarlarının genel merkez tarafından dikkate alınması aday adayları arasında sevinç yarattı. CHP’de milletvekili aday adayı olmak için yaklaşık 40 başvuru beklendiği öğrenildi. Milletvekili Mustafa Yılmaz ise 2. sıranın kendisine ayrıldığı yolundaki haberlerle ilgili olarak, “Bu konuda genel merkezin tutumu nedir bilemiyorum. Ama ben ön seçime hazır olduğumu belirtmiştim. Önümüzdeki günlerde konu netleşir. Ön seçimin olması parti açısından faydalı olacaktır. CHP’ye oy kazandırır. DSP’nin bu seçimde Gaziantep’te alacağı oy 17 bin civarında olur” dedi.

Milletvekili aday adaylığını açıklayan eski Turizm Bakanı Abdülkadir Ateş, kararın olumlu karşılarken, “Aslında tüm sıralamalar ön seçime tabi, ikinci sıranın birilerine verileceği yolundaki haberlere inanmıyorum. Genel merkezin ön seçim karan çok isabetli oldu. Parti tabanı ön seçim istiyor. Ön seçim partiye bir canlılık kazandıracaktır. Örgüte heyecan getirir. Herkesin ön seçimden çıkan karara da saygılı olması gerek. CHP bu seçimde Gaziantep’te birinci parti olacak ve en az 5 milletvekili çıkaracaktır. Aday adayı sayısı çok olduğu için bu kez ön seçim daha hareketli olacak” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *