ANASAYFA arrow right Güncel

CHP MYK olağanüstü toplandı: "Hiçbir kavgadan korkmayız"

CHP MYK olağanüstü toplandı: "Hiçbir kavgadan korkmayız"
YAYINLAMA: 13 Mayıs 2022 / 20.16
GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2022 / 20.44
Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararları onamasının ardından Kılıçdaroğlu’nun çağrı yaptığı ‘olağanüstü’ MYK toplantısı yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararının ardından dün akşam saatlerinde CHP MYK’yı, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda olağanüstü toplantıya çağırdı.

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre; olağanüstü MYK toplantısı, Kılıçdaroğlu’nun gelmesiyle saat 08.46’da başladı.

CHP İstanbul İl binasına gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bina önünde açıklama yaptı.

Sabah 8.46’da başlayan CHP MYK olağanüstü toplantısı bitti. Toplantı 1 saat 15 dakika sürdü. Toplantı sonrasında Kılıçdaroğlu açıklama yapmadan ayrıldı.

"Karar Saray dili ile yazılmış"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise; MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

"Memleket açık hava hapishanesine dönüştü" diyen Öztrak şunları söyledi:

"Bugün Soma katliamın 8'inci yıl dönümü. Soma katliamında ölenleri rahmetle anıyoruz. Bu dava biz hukuk devletini tesis ettikten sonra yeniden görülecektir. Adaletin katledildiği bir dönemden geçiyoruz. Hukuk bitti despotluk azdı. Ağzımızın tadı kalmadı. Umutlarımızı yok etti.

"Kavgayı seçtiler"

"Despot korkaktır ama bir o kadar da arsızdır. Despot sözde hakimleri olmadan göstermelik davalarını yapamaz. Kaftancıoğlu hakkında verilen karar hukuk dili ile değil sarayın kirli dili ile yazılmıştır. Muhalefeti engellemeyi amaçlıyor, milletin gerçek gündemini kararttı.

"Bu haksızlığa karşı bize destek olan 6'lı masa, siyasi parti ve genel başkanlarına ve tüm siyasi partilerine demokratik kitle örgütlerine barolara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu dayanışma tarihe altın harflerle geçecektir. Artık gün sessiz kalma günü değildir. Saraydakiler koltuklarında kalkmamak için kavgayı seçmişlerdir.

"Savunmayı asla bırakmayacağız"

"Biz saraydakileri kalkmamak için her yolu deneyeceğini biliyoruz. Biz hak hukuk ve adalet için verilecek hiçbir kavgadan korkmayız. Bir Hint Atasözü, 'biri koltuğunda kalkmıyorsa, altını pisletmiştir' der. Adaletin ayarıyla oynadığınız kantar gün gelir sizi de tartar. Biz milletimizin hakkını hukukunu savunmayı asla bırakmayacağız. Canan Kaftancıoğlu görevinin başındadır. Parti çalışmalarına devam etmektedir.

"Bursa'da yapılacak mitingi, İstanbul Maltepe'de yapacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar milletimizin tertemiz oylarıyla bize vermiş olduğu İstanbul'u alamazlar. Ne yaparlarsa yapsınlar önümüzdeki seçimde Türkiye'yi almamızın önüne geçemeyecekler."

Ne olmuştu?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 10 yıl önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar nedeniyle dava açıldı. Kaftancıoğlu ayrıca, sosyal medyadan da hedef gösterildi.

"Cumhurbaşkanına hakaret", "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama", "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek", "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 6 Eylül 2019'da karar açıklandı. Kaftancıoğlu "silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıl 6 ay, "kamu görevlisine alenen hakaret etme" suçundan 1 yıl 6 ay 20 gün, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret etme" suçundan 2 yıl 4 ay, "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" suçundan 1 yıl 8 ay, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan 2 yıl 8 ay olmak üzere toplam 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edildi.

Yargıtay, sosyal medya paylaşımları nedeniyle hapis cezası alan Kaftancıoğlu üzerindeki beş suçlamadan üçünün cezasını 12 Mayıs'ta onadı. Onanan suçlamaların toplam cezası 4 yıl 11 ay.

Yargıtay bunlardan "kamu görevlisine hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamaktan" verilen 1 yıl 6 ay 20'şer günlük cezaları olduğu gibi, "Cumhurbaşkanına hakaretten" verilen 2 yıl 4 ay hapis cezasını ise 1 yıl 9 ay olarak düzeltilerek onandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *