ANASAYFA arrow right Güncel

CHP Milletvekili Emir: Sağlık sistemi iflas noktasında

CHP Milletvekili Emir: Sağlık sistemi iflas noktasında
YAYINLAMA: 16 Eylül 2020 / 17.49
GÜNCELLEME: 16 Eylül 2020 / 18.00
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, kamu hastaneleri, tıbbi malzeme temin edememe noktasına gelince sektörün 19 milyar TL'ye yaklaşan borcunu ödeyemeyen Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın firmalarla pazarlığa başladığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, kamu hastaneleri tıbbi malzeme temin edememe noktasına gelince sektörün 19 milyar TL'ye yaklaşan borcunu ödeyemeyen Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın firmalarla pazarlığa başladığını söyledi.

Yazılı açıklamasında, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati'nin firma sahipleriyle birebir görüşmelere başladığını belirten Emir, "İktidar, 5 müteahhite milyar dolarları akıtmaktan vazgeçmiyor, kasa boşaldı. Çırpındıkça batıyorlar, sağlık sistemi iflas noktasında" dedi.

"Kriz giderek büyüyor"

Kamu hastanelerinin 14 aya, üniversite hastanelerinin de 36 aya varan borçları nedeniyle başlayan tıbbi cihaz ve malzeme krizinin giderek daha da büyüdüğünü belirten Emir, Türkiye'de pandemi süreci başlamadan önce gerekli önlemlerin alınması konusunda iktidarı defalarca uyardıklarını hatırlattı.

"Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı, tüm uyarılara kulağını tıkadı, bildiğini okuyor. Sektöre olan borç 19 milyar TL'ye yaklaştı ve bu borç her geçen gün katlanarak büyüyor" diyen Emir şunları şöyledi:

"Darboğazdaki firmalar ürün üretemez"

"İktidar, 5 müteahhite milyar dolarları akıtmaktan vazgeçmiyor, kasa boşaldı. Çırpındıkça batıyorlar, sağlık sistemi iflas noktasında. Ekonomik darboğaza ittikleri firmalar da ürün üretemez, tedarik edemez hale geldi.

"Bu sorun aynı zamanda bir halk sağlığı sorununa dönüşmeye başlayacak. Kamu hastaneleri bir enjektör, bir gazlı bez dahi alamaz duruma düşürüldü. Başhekimler, hastanelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için adeta firmalara yalvarırcasına yazılar yazmaya başladı.

"Şimdi de üreticileri tek tek görüşmeye çağırarak, baskı altına almaya çalışıyorlar. Yaklaşık 10 bin firmanın devletten alacağı bulunuyor. Tek tek görüşerek, nereye varmayı hedefliyorsunuz? İktidarın savunduğu gibi, Türkiye ekonomisi uçuşa geçtiyse tüm bu sıkıntılar neden yaşanıyor."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *