ANASAYFA arrow right Güncel

CHP 'hayır' demişti: İYİ Parti tezkereye 'Evet' oyu verecek

CHP 'hayır' demişti: İYİ Parti tezkereye 'Evet' oyu verecek
YAYINLAMA: 26 Ekim 2021 / 20.29
GÜNCELLEME: 26 Ekim 2021 / 20.29
İYİ Parti'den yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı'na Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon yetki-sini uzatan tezkereye 'evet' oyu kullanılacağı duyuruldu.

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon için Cumhurbaşkanı'na verilen yetkinin iki yıl daha uzatılmasını öngören tezkere Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tezkereyi eleştirerek, "Bizim askerlerimiz şehit olsun bunu istiyor beyefendi. Neden garibanın evladı çocuğu orada şehit olsun? Komando marşı söyleyen TÜGVA'cılar var. Gönder kardeşim onları Suriye'ye başkomutanı da Bilal Erdoğan olsun" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından kısa bir süre sonra, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon yetkisini uzatan tezkereye hayır oyu vereceklerini duyurdu.

Özel'in açıklamasının ardından cumhuriyet.com.tr'ye konuşan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, partilerinin tezkereye 'Evet' oyu kullanacaklarını söyledi.

CHP'nin 'hayır' yönünde karar belirtmesine saygı duyduklarını belirten Çıray, "Millet İttifak'ı ayrı, partilerin siyasi tutumları ayrıdır. Bizim 'Evet' oyu kullanacak olmamızın iç politika ile alakası yoktur" dedi.

Parlamenter sistem vurgusu da yapan İYİ Partili Çıray, Millet İttifakı'nın bir seçim ittifakı olduğunu ifade ederek, verecekleri kararın ittifakta oluşmuş bir görüş ayrılığı olarak yorumlanmaması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *