ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“CHP Genel Başkanı’nın hakkımda söyledikleri gerçekleri yansıtmıyor”

“CHP Genel Başkanı’nın hakkımda söyledikleri gerçekleri yansıtmıyor”
YAYINLAMA: 02 Aralık 2020 / 15.54
GÜNCELLEME: 02 Aralık 2020 / 15.54

Anakent Belediye Başkanı Celal Doğan, Deniz Baykal’ın yazarımız Yaşar Özen’e yaptığı açıklama üzerine, dün bir açıklama yaptı. Doğan, yazılı açık-lamasında, Deniz Baykal’ın, “Genel sekreterimiz Celal Doğan’ı aradı, istifası alındı” şeklindeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söylerken, “Dava sonuna kadar üyeliğimin askıya alınmasını ben talep ettim. Genel Sekreterlikten istifamı isteyen bir talep gelmedi. Gerçek bu iken, istifamın alınmış olmasının bir genel başkan tarafından söylenmesi gariptir ve gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Anakent Belediye Başkanı Celal Doğan’ın yaptığı açıklama aynen şöyle: Gazetenizin 01 04 2002 tarih ve 12583 Sayılı nüshasında üst manşette "Genel Sekreterimiz, Celal Doğan'a telefon etti ve istifasını aldı" başlığı ile yayınlanan ve yazarınız Yaşar Özen'in CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile yapmış olduğu röportajın benimle ilgili olan kısmı gerçeği yansıtmamaktadır. Öncelikle şu iyi bilinmelidir ki; Benim hakkımda yolsuzlukla ilgili açılmış dava yoktur ve 30 yıllık siyasi hayatımda böyle bir iddia ile karşılaşmadım.

"Yetkiyi kötüye kullanma" Olayının iç yüzü parti yöneticileri tarafından çok iyi bilinmekte ve şahsımın Parti Genel Sekreterine sunduğum "Üyeliğimin askıya alınması" davranışım, Parti Meclisine örnek davranış olarak sunulmuştur.

"Yetkiyi Kötüye kullanma" ile ilgili hakkımda açılan dava konusunda Parti Genel Sekreterimizi ben aradım. Dava sonuna kadar üyeliğimin askıya alınmasını ben talep ettim. Genel Sekreterlikten istifamı isteyen bir talep gelmedi.

Gerçek bu iken, istifamın alınmış olmasının bir genel başkan tarafından söylenmesi gariptir ve gerçeği yansıtmamaktadır. Bu röportajınızın bu şekilde düzeltilmesini talep etmek en doğal hakkımdır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *