ANASAYFA arrow right Güncel

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar: Bayram ikramiyeleri maaş tutarında olmalı

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar: Bayram ikramiyeleri maaş tutarında olmalı
YAYINLAMA: 12 Nisan 2021 / 20.43
GÜNCELLEME: 12 Nisan 2021 / 21.18
CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, emeklinin açlıkla ve borçla yaşadığını ifade ederek, emeklilere ödenecek bayram ikramiyelerinin maaş tutarınca olması gerektiğini söyledi.

İl Başkanı Uçar, “Bir yıldan uzun bir zamandır devam eden pandemi emekli vatandaşlarımızı da fazlasıyla etkiledi. Açlık sınırının altında olan maaşlar ile geçinmeye çalışan emeklilerimiz pandemi nedeniyle işsiz kalan çocuklarına da yardım ettiği için borçlandı. Devam eden ekonomik kriz ve her geçen gün büyüyen enflasyon canavarı, emekli yurttaşlarımı asgari yaşam gereksinimlerini dahi karşılayamaz duruma getirdi” şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı, “Emeklilere Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaadi neticesinde ödenmeye başlanan 1.000 lira Bayram İkramiyesi 2018 yılından beri zam görmedi. Bu yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere ödenecek ikramiyeler en az bir maaş seviyesinde olmalı, emeklilerimiz bir nebze olsun nefes alabilmeli” şeklinde açıklamada bulundu.

“Pek çok lüks ve ertelenebilir harcamadan geri adım atılmazken, ömrünü bu ülke için çalışarak ve üreterek geçiren emeklilere verilecek bayram ikramiyeleri çok görülmemeli” diyen Uçar, “Ramazan ayını fırsat bilerek fahiş fiyat uygulaması yapan işletmelere yönelik denetimler arttırılmalı ve aykırı durumlarla karşılaşılması halinde gerekli adli/idari işlemler ivedilikle yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *