ANASAYFA arrow right Röportaj

“CHP en az üç milletvekili çıkaracak”

“CHP en az üç milletvekili çıkaracak”
YAYINLAMA: 17 Nisan 2020 / 21.24
GÜNCELLEME: 17 Nisan 2020 / 21.24
CHP’li Neşet Uçar, CHP’nin aday listesinin tüm partilerin listesinden daha iyi olduğunu
CHP’li Neşet Uçar, CHP’nin aday listesinin tüm partilerin listesinden daha iyi olduğunu belirterek, “En az yüzde 20 oy alacağız” dedi

Sabah’ın 1 Kasım seçimleriyle ilgili sorularını yanıtlayan CHP’li Neşet Uçar, Türkiye’nin en demokrat partisinin CHP olduğunu söylerken, “Bizim partide hemen herkes, bazen sınırlarını da aşarak herşeyi söyleyebilir. Başka partilerde bunu göremezsiniz” dedi.

CHP’nin bu seçimlere en çok oyu alacak liste ile gittiğini söyleyen Uçar, “Partimiz Gaziantep’te belediyeleri kaybettikten sonra yönetim kadrolarında kalite sorunu yaşandı. Bu da ister istemez seçim sonuçkların yansıdı. Ancak, ben 1 Kasım seçimlerinde CHP kaybettiği oyları geri döndürecek ve Antep’ten yüzde 20 oy alacak” diye konuştu.
-CHP sosyal demokrat bir parti olarak tanımlanabilir mi bu haliyle?
- CHP, Türkiye’nin en demokrat partisidir. Bakın 2 ay önce yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre toplumun yüzde 5’i kendini sosyal demokrat olarak tanımlamış. Sosyal demokrasi kabuk değiştiriyor. Dünya soldan uzaklaşıyor. Sermaye, burjuvazi ne derse onun yolunu takip ediyor. Toplum yoksullaştırılıp, iktidara bağımlı hale getiriliyor. Enflasyon düşük gösteriliyor, gıda ve sosyal yardımlarda rekor kırılıyor.
-CHP, 1 Kasım seçimlerinde Antep’ten kaç milletvekili çıkarır?
-Üç kesin. Liste ne olursa olsun üçü kesin alırız.

-İçinde bulunduğumuz süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?
-Her ne pahasına olursa olsun akan kan durdurulmalıdır. Maalesef bugün akan kanı oy almak uğruna kulanan bir siyasi iktidar var.
-Cizre’deki yaşananlara ne diyorsunuz?
-Devletin kendi şehrini işgal etmesini doğru bulmuyorum. Sorun masa başında çözülmek zorunda. Terör yaratanlara kanunla gereken ceza verilir.
-1 Kasım seçimlerinde üç aşağı-beş yukarı aynı kompozisyon çıkarsa, sonuç değişir mi?
-Bu kez koalisyon kurulmak zorunda. Ben mecburen buna boyun eğeceklerini tahmin ediyorum. Zira aksi AKP’ye çok puan kaybettirir. Zira unutmamak lazım ki hukuk ve demokrasi bir gün herkese lazım olacak. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *