ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP, el birliği ile yerel seçimlere hazırlanmalı

CHP, el birliği ile yerel seçimlere hazırlanmalı
YAYINLAMA: 04 Kasım 2022 / 12.35
GÜNCELLEME: 04 Kasım 2022 / 12.35
CHP’nin parti içi muhalefete rağmen kongre sonrası hareketlilik kazanacağı, mevcut yönetim ve muhalefetle birlikte el ele verilip yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlanacağı ifade edildi.

Belediyenin imkanları kullanılmamalı

Kongreden sonra CHP il teşkilatının ivme kazanacağına inandığını belirten Şehitkamil Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Mehmet Tuncel, “Her kongre belli yaralar açar. Parti içinde mücadele olması bir anlamda iyidir. Bu mücadele tüm adaylar için eşit şartlarda olsa çok iyi olurdu. Çünkü her aday eşit şartta olursa seçim adil olur. Elbette her partili gibi belediye başkanlarının da partide siyaset yapma hakkı vardır. Ancak bu hak belediyeden gelen gücü kullanarak olmamalıydı. Çünkü belediyenin gücünün kullanılarak aday desteklemesi bir adayın diğerine göre avantajlı duruma geçmesine neden oldu” diye konuştu.

Mücadele azmini olumsuz etkiliyor

Bu durumun başka aday çıkmamasına ve bir takım olumsuzlukların yaşanmasına neden olduğunu kaydeden Tuncel, “Bu davranışlar partide mücadele eden insanların gücünü kırar. Parti içerisindeki kadroları mücadele azmini olumsuz etki yapar. Fakat tüm bunlara rağmen CHP bir kongre geçirmiştir. Her ne kadar kongrede muhalefet sesler çıksa da kongre sonrası yeni kanlarında katılması ile yerel seçimler için canla başla çalışma zamanı gelmiştir. Ne olursa olsun kongre partimize hareketlilik kazanmıştır” diye konuştu.

Sanayide çalışanların sorununu da CHP çözer

Gaziantep’in sanayi kenti olduğunu, sanayide çalışan binlerce insanın sorununa ancak CHP’nin çözüm bulacağını, bu nedenle de yerel ve genel seçimlerde CHP’nin çok iyi oy sahip olacağını ifade eden Tuncel, “Gaziantep sanayi kenti. Sanayide çalışanların oy vereceği parti CHP’dir. CHP’nin bu nedenle canla başla çalışıp başarılı olması lazım. Seçimle birlikte partiye yeni kan girdi. Önümüzdeki sekiz aylık bir süreç var. Bu kan değişimi sekiz aylık süreçte iyi değerlendirilmeli” diye konuştu. Tuncel, “Toplumun yüzde 80’inin yoksul olduğu bir ülkede CHP’nin başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *