ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“CHP bizim evimiz, yetiştiğimiz yer”

“CHP bizim evimiz, yetiştiğimiz yer”
YAYINLAMA: 05 Ekim 2022 / 13.59
GÜNCELLEME: 05 Ekim 2022 / 13.59
Haftalık tempo dergisinin son sayısında konuk olan anakent belediye başkanı Celal Doğan siyasetten Avrupa Birliği’ne bir çok konuda görüşlerini açıkladı…

Ana kent belediye başkanı Celal Doğan,  dergi muhabirinin “CHP’lisiniz ama, CHP’de değilsiniz” şeklindeki sorusuna, “CHP bizim evimiz, yetiştiğimiz yer” diye yanıt verirken, “Sizi AK partiye yakıştırıyorlar, ne kadar doğru” sorusuna da “Türkiye’de insanların medeni ilişkileri ile siyasi tercihlerinin ayrılmamasını zavallılık olarak görüyorum” diye açıklama getirdi.

Haftalık tempo dergisi dün piyasaya çıkan son sayısında ana kent belediye başkanı Celal Doğan ile yapılan röportaja yer verdi. Tempo dergisinin son sayısında dördüncü sayfada yer verilen röportajda anakent belediye başkanı Celal Doğan’ın belediyecilik hizmetleri yanında, yerel seçimler, CHP, AKParti, teskere ve Avrupa Birliği ile ilgili görüşlerine yer verildi. Doğan Avrupa birliğine ne zaman gireriz sorusunu şöyle yanıtladı: “Bu kadar kötü bir sağlık ve eğitim sistemi ile Avrupa birliği olmaz”

“Türkiye’nin bu koşullarda Avrupa Birliği’ne girmesi mümkün değil. Bu kadar kötü bir sağlık eğitim sistemi varken, gelir dağılımındaki eşitsizlik varken zor alt yapıdaki problemlere, demokratikleşmenin önündeki engellere baktığımızda Türkiye’nin bu hayaliyle Avrupa Birliği’ne girmesi zor. Ben de olsam almam Avrupa’ya.”

Türkiye’de insanların medeni ilişkileri ile siyasi tercihlerini birbirine karıştırılmasını zavallılık olarak değerlendiren Doğan, “Sizi de AK partiye yakıştırıyorlar, ne kadar doğru” sorusu üzerine şöyle konuştu: “Demirel ile Zincirbozan’da beraber kaldım. Demirel bana daha sonra vekâlet verdi. Konuşan Türkiye davalarını ben savundum. Gaziantep’te avukatlığını yaptım. O zaman Doğru Yol partisine gideceğimi söylediler. Turgut Özal ve Tansu Çiller’e kentle ilgili projeler sundum: ANAP’a geçeceğimi söylediler. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile belediye başkanlığından dolayı kent ilgili projelere duyarlılık gösteriyor. Beni ziyarete geldiği zaman, bunun bu şekilde çarpıtılmasının speküle etmekten başka bir şey olduğunu görmüyorum.”

Her türlü teklife açığım

Doğan, “Recep Tayyip Erdoğan sizden bir şey isterse ne yaparsınız” sorusunu da, Recep Tayyip Erdoğan zaman zaman takdirlerini sundu, sunuyor. Ben her türlü teklife açık biriyim. Söylerse seve seve dikkate alırım. Antep için özel bir gayret sarf ettiğini, bakanlara direktifler verdiğini biliyorum” diye yanıtladı.

Asla bağımsız aday olmam

Röportajda CHP ve yerel seçimlerle ilgili görüşlerini de açıklayan Doğan, göreve devam edip etmeme kararını henüz vermediğini, dost ve yakınları ile yaptığı görüşmelerden sonra Ekim ayında kararını vereceğini ve mutlaka bir siyasi partiden seçimlere gideceğini söylerken, asla bağımsız aday olmayacağını belirtti.

CHP 20 yıldan beri evin içini konuşuyor

Doğan, CHP’ye dönüp dönmeyeceği sorusunu yanıtlarken, “CHP’nin de kendisini gözden geçirmesi gerekir. CHP Türkiye’de devleti kuran bir partidir. Bütün yeniliklerin başlangıç noktasıdır. CHP neden bugün iktidar değil diye düşünüp, Niye küçüldün nedenlerini sormak lazım. CHP neden topluma yakın aşamada? CHP bana sorarsanız 20 yıldan bu yana evin içinde konuşuyor, evin dışını konuşmuyor. Siz 20 yıldan bu yana evinizi konuşur, dışarıyı konuşmazsanız elbette bu noktaya gelir. Evinde süren kavga nedeniyle 20 yılın sonunda büyük bir yıpranmaya uğradı ve kitlelerden uzaklaştı. Toplumsal talepleri çözümleyebilecek projeleri halkın önüne koyamadı” diye açıklamalarda bulundu.

Türkiye sermayesi faaliyet

dışı kazançla geçiniyor

Hükümetin Avrupa Birliği konusunda izlediği politikayı doğru bulduğunu açıklayan ana kent belediye başkanı Celal Doğan, Avrupa birliği süresince demokratikleşme gibi ciddi sorunlar bulunduğuna dikkat çekerek, “Üreten bir ülke değiliz. Türkiye sermayesi hala faaliyet dışı kazançla geçiniyor. İşsizlik büyük bir sorun. Ciddi bir nüfus artışı sorunu var. Eğitim ve sağlık da sorunlar var. Bu halle Avrupa birliğine girmek istiyorsun ve kucağında Kuzey Irak var. Örneğin Kuzey Irak konusunda Türkiye kesin bir duruş göstermeliydi. Ben olsam tezkerenin kabulü yönünde oy kullanırdım” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *