ANASAYFA arrow right Güncel

Cezaya maruz kalınmaması için kış lastiği takılmalı

YAYINLAMA: 29 Kasım 2022 / 21.35
GÜNCELLEME: 29 Kasım 2022 / 21.35
Ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu yarından itibaren başlıyor

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili ve Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan, cezaya maruz kalınmaması için sürücüleri kış lastiği takmaları konusunda uyardı.

Hiç kimsenin yolda kalmaması için ve rahat bir ulaşım sağlanması için kış lastiği uygulamasının her yıl uygulandığını kaydeden Akdoğan, “Kış lastiği uygulaması yarın başlıyor. Ticari taksilerin kış lastiği takması zorunlu ama tüm sürücülerin araçlarına takmalarını istiyoruz” dedi.

Kış lastiği ile dört mevsim lastiğinin birbirinden farklı olduğunu kaydeden Akdoğan, “Ocak ayın 30-40 yılda yağmayan kar yağdı. Kış lastiği takmayanların araçları yolda kaldı ve iki gün neredeyse şehir içi ve şehirlerarası ulaşım sağlanmadı. Bu yüzden bakanlığın kış lastiği uygulaması doğru bir uygulama. Herkesin kış lastiğini takmalarını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Akaryakıt fiyatları esnafın belini büküyor

Akaryakıt fiyatlarının esnafın belini büktüğüne dikkat çeken Akdoğan, “Akaryakıt fiyatlarının sabitlenmesi lazım. Çünkü akaryakıta zam geldiğinde A’dan Z’ye her şeye zam geliyor. Akaryakıtta ÖTV’yi düşürülmesini talep ediyoruz. Ticari araçlara kış lastiği mecbur tutuluyorsa bu ticari araçlara ÖTV’siz ve KDV’siz akaryakıt verilmesi gerekiyor. Çünkü geçmiş yıllarda kazancın üçte biri mazota giderken şimdi yüzde 50’si gidiyor. Biz hem devletimizi hem esnafımızı hem de halkımızı düşünüyoruz ama böyle giderse ileride bir zam kaçınılmaz olur” açıklamasını yaptı.

Türkiye’de en ucuz taşımacılığı yapıyoruz

2022 yılının esnaf açısından iyi geçtiğini sözlerine ekleyen Akdoğan, kentimizde 2 bin 287 ticari aracın bulunduğunu altını çizdi. ÖTV’siz araç talebinde bulunan Başkan Akdoğan, “Sektör şu anda ÖTV’siz araç istiyor. Çünkü güvenli bir taşımacılık için iyi araçlara ihtiyaç var. Gaziantep’te hizmette çok iyiyiz ve Türkiye’de en ucuz taşımacılığı yapıyoruz” diye konuşma yaptı. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *