ANASAYFA arrow right Güncel

Cezaevlerinde görüşmelerin kaydedilmesi şimdilik askıya alındı

Cezaevlerinde görüşmelerin kaydedilmesi şimdilik askıya alındı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2021 / 14.14
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2021 / 21.01
Torba yasadaki, mahkumların mektup ve görüşmelerini kayda almayı öngören maddeler çıkarıldı.

AKP tarafından hazırlanan, tutuklu-hükümlülerin mektup ve görüşmelerinin kayda almasını ve e-posta yoluyla iletişim kurulmasını sağlayan madde, tekliften geri çekildi.

Meclis Genel Kurulu'nda, “Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmelerinde, cezaevi ile ilgili düzenlemelere muhalefet, şerh düşmüştü. Genel Kurul’da söz konusu maddelere itiraz eden muhalefet, düzenlemelerin  tutuklu ve hükümlülerin özel yaşamlarını ihlal ettiğini ve anayasaya aykırı olduğunu vurguladı.

Teklife göre teknik altyapının olduğu cezaevlerinde hükümlülere e-postayla iletişim hakkı sunulacak, bu kapsamda tüm mektuplar dijital ortamda depolanacak, 1 yıl sonra silinecekti.

Ayrıca tutuklu ve hükümlülerin eş ve yakınlarıyla görüşmeleri de kayda alınıp bu kayıtların 1 yıl süreyle tutulup daha sonra silinmesi öngörülüyordu.

Eleştiri konusu olan bu iki madde AKP’nin önergesiyle teklif metninden çıkarıldı. Verilen değişiklik önergelerinin gerekçelerinde, “Söz konusu maddenin tekrar çalışılmak üzere tekliften çıkarılması amaçlanmaktadır” denildi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *