ANASAYFA arrow right Güncel

Cezaevlerinde açık görüşler 1 Aralık'ta başlayacak

Cezaevlerinde açık görüşler 1 Aralık'ta başlayacak
YAYINLAMA: 29 Kasım 2021 / 19.40
GÜNCELLEME: 29 Kasım 2021 / 19.40
Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda "Ceza İnfaz Kurumlarında alınan Covid-19 tedbirleri güncellendi.

Adalet Bakanlığı, ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutuklularla açık görüşlerin 1 Aralık’ta başlayacağını duyurdu. Görüşmeler, 30 dakikayla sınırlı olacak.

Adalet Bakanlığı, "Ceza İnfaz Kurumlarında alınan Covid-19 tedbirleri Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda güncellendi. Yeni düzenleme ile ceza infaz kurumlarında 1 Aralık Çarşamba günü itibariyle açık görüş başlayacak" açıklamasını yaptı.

Cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklularla yapılacak açık görüşlerde HES kodunda riskli görünenler ceza infaz kurumlarına alınmayacak. Görüşmeler sırasında maske takılması ve hijyen koşullarına uyulması zorunluluğunun yanı sıra, yoğunluğun önlenmesi için ziyaretlerde randevu sistemi uygulanacak.

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluların açık görüşünün 30 dakika süre ile sınırlı olacağını, en fazla yetişkin iki yakını ve ek olarak çocukları ile yapılmasına izin verileceği belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada görüş için belirlenen kurallar şu şekilde sıralandı:

Ceza ve İnfaz Kurumlarında gerekli bilgilendirmeler yapılacak ve önlemler alınacak.

Girişlerde ve salonlarda kalabalık oluşumunu önlemek için randevu sistemi planlanacak.

Açık görüş alanında aynı zamanda bulunacak ceza infaz memurları, hükümlü/tutuklu ve ziyaretçi sayıları 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde belirlenecek.

Açık görüşe gelen 12 yaş ve üzeri ziyaretçilerin görüşebilmesi için önerilen aşılama şemasını tamamlamış olması, son 180 gün içerisinde hastalığı geçirmiş olması veya son 48 saat içerisinde sağlık kurumundan alınmış negatif PCR test sonucuna sahip olması istenecek.

612 yaş arası çocuklardan son 48 saat içerisinde sağlık kurumundan alınmış negatif PCR test sonucu istenecek.

Covid19 belirtisi ve temas sorgulaması yapılacak, ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı belirtisi ve temas öyküsü olanlara ziyaret izni verilmeyecek.

Ziyaret salonunda yiyecek ve içecek tüketimi yapılmayacak.

Hükümlü ve tutuklulardan Sağlık Bakanlığı Covid19 Temaslı Takibi ve Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi'nde belirtilen önerilen aşı şemasını tamamlayan kişiler ile son 180 gün içerisinde hastalığı geçiren kişilerin açık görüşmesine izin verilecek.

İzolasyon ve karantina sürecinde olan hükümlü ve tutukluların bu süre boyunca açık görüş yapmalarına izin verilmeyecek.

Koğuşlar arası bulaşmayı önlemek için ziyaret saatleri her bir koğuşta kalan hükümlü ve tutuklular için ayrı ayrı belirlenmesi sağlanacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *