ANASAYFA arrow right Güncel

Cezaevine görüntülü konuşma sistemi getiriliyor

Cezaevine görüntülü konuşma sistemi getiriliyor
YAYINLAMA: 15 Haziran 2020 / 17.36
GÜNCELLEME: 15 Haziran 2020 / 17.36
Adalet Bakanı Gül, “Cezaevinde olan, uzun süre annesini, babasını göremeyenler var, cezaevinden görüntülü görüşülebilecek bir sistem kuruyoruz” açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bugün katıldığı Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası toplantısında, yargıya ve cezaevleri sistemine dair açıklamalarda bulundu.

COVID-19 nedeniyle durdurulan yargısal süreçlerin ve duruşmalar yarından itibaren tekrar başlıyor. Bakan Gül, “Savunma ne kadar güçlü olursa yargının itibarı o kadar artar. Tüm çalışmalarda savunmayı güçlendiren bir yapı bizim arzumuzdur” dedi.

İnfaz düzenlemesinin af olarak değerlendirilmesine de itiraz eden Gül, “Bu düzenleme af değil, infaz süresine ilişkin düzenlemedir” diye konuştu.

Gül, infaz düzenlemesiyle otomatik iyi halliliğin kalkacağını ve buna bir heyetin karar vereceğini söyledi, “Bir cana, bir kadına daha el uzanmaması için ne yapmamız gerekiyorsa hükümet olarak, yargısal yönüyle de yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

İnfaz düzenlemesi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “İnfaz düzenlemesi İç tüzüğe de Anayasa'ya da uygun bir düzenleme. CHP'nin Anayasa Mahkemesine başvurusunun yersiz olduğunu ve hukuki temele dayanmadığını düşünüyorum” dedi.

CHP, cezaevlerinden yaklaşık 90 bin kişinin tahliye edilmesini sağlayan infaz düzenlemesine ilişkin 7242 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un tümünün şekil bakımından iptaline ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmesini istemiyle AYM’ye başvurmuştu.

Cezaevinde görüntülü görüşme

Cezaevlerinde günde iki defa sayım yapıldığını ve artık sayımların parmak iziyle yapılacağını belirten Gül, “Cezaevinde olan, uzun süre annesini, babasını göremeyenler var, cezaevinden görüntülü görüşülebilecek bir sistem kuruyoruz” dedi.

Resmi Gazete'de 29 Mart’ta yayımlanan Ceza ve İnfaz Kurumlarının Yönetimi ve Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelik’e göre, Adalet Bakanlığı tarafından belirlenen kurumlarda, hükümlü ve tutuklular yakınlarıyla haftada 30 dakika görüntülü görüşme yapabilecek. Görüntülü görüşme sistemi, oda veya koğuş içine ya da idarece uygun görülen yerlere kurulacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *