ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çevreyi kirletenler hakkında zabıt tutuldu

Çevreyi kirletenler hakkında zabıt tutuldu
YAYINLAMA: 20 Temmuz 2022 / 14.28
GÜNCELLEME: 20 Temmuz 2022 / 14.28
Zabıtaya bir ayda 335 şikayet geldi

Büyükşehir belediyesi zabıta müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bir aylık süre içerisinde, işgal, kaza, seyyar satıcı, temizlik, kaçak yapı, ekmek gramajı ile ilgili telefona, yazılı ve vilayet kanalı ile 335 şikayet geldi, 97 şikayetin ilçe belediyelerine, 16 adetinin hayvan Barınağına, bir şikayetinde emniyet müdürlüğüne bildirildi ifade edildi.

Sağlıksız gıdaları imha edildi

Kent içerisinde seyyar satıcılar ve işportacıları önleme konusunda yoğun çaba sarf edildiğini belirten zabıta yetkilileri, tutanakla 101 Terazi ve eş hayal koyarken, sağlıksız beş gövde et, 55 adet simit, üç adet şerbetli, 30 kg pirpirim, otu ve yaprak, 10 kg sarımsak, beş tepsi baklavanın imha edildiğini, iki seyyar satıcıya ihtar, 13 seyyar satıcıya para cezası verildiği açıklandı.

28 iş yerine encümen kararıyla ceza verildi

Zabıtanın yaptığı ruhsat denetimi ile ilgili çalışmalarda, ruhsatı olmayan iki iş yeri hakkında dava tutulurken, 28 iş yerine encümen tarafından ceza verildiği, eksiği olan iki iş yerine süre verildiği, on iş yerinden peşin para cezası alındığı ifade edildi.

Çevre kirletme, kaldırım işgali ve kent üzerine uygunsuz hareket eden toplam 62 kişi hakkında tutanak ve 14 abu tutulduğu, sekiz aracın çekildiği, kaldırım ve refüjlere zarar veren iki kişi hakkında tutanak hazırlandı, otogarda iki çağırtkan ve diğer yasaklara aykırı davranan üç kişi hakkında da zabıt tutulduğu belirtildi.

Dolmuşçulara 57 tebligat yapıldı

Zabıtanın faaliyetleri ile ilgili olarak, sekiz kararı alındığı, dört olmuş ruhsatı verildiği, üç dolmuş devri yapıldı, dolmuşçulara 57 tebligat yapıldı, 61 dolmuşun kontrol edildiği söylendi. Diğer taraftan yıkım, asfalt, ağaç budama ekiplerine yardımcı olduğu, 27 dilencinin yakalanarak Düşkünler yurduna teslim edildiği, 19 kişi hakkında yardım tahkikat yapıldığı, çingene kadınların kaldırıldığı, 40 sokak çocuğunun yakalanarak ilk adım evine teslim edildiği, eksik fiş kesen üç iş yeri ve iki seyyar satıcı hakkında işlem yapıldığı ifade edildi.

179 evrak işlem gördü

Büyükşehir belediyesi, çevre sağlığı il müdürlüğü ve ilçe belediyeleri ile ortaklaşa yapılan çalışmalarda 118 fırın,84 gıda satan iş yeri, 59 kuaför ve güzellik salonunun denetlendiği, eksiklerini gidermeleri için süre verildi öğrenildi. Zabıta müdürlüğünün bu çalışmaları bir müdür, yedi amir, 41 memur ve 20 işçi, sekiz araç ile yürüttüğü, 179 evrakın işlem gördüğü ifade edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *