ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çevreyi bilinçli nesiller korur

Çevreyi bilinçli nesiller korur
YAYINLAMA: 17 Şubat 2021 / 13.27
GÜNCELLEME: 17 Şubat 2021 / 13.27
Dünya Çevre Günü çerçevesinde Şahinbey Belediyesi ve Mimarlar Odası tarafından çevre düzenlemesi yapılan Mimar Sinan Lisesi bahçesi törenle açıldı.

Mimarlar Odası Başkanı Zafer Okuducu, Türkiye’nin tarihi ve doğal kaynaklar bakımından dünyanın en zengin ülkelerinden biri olduğuna dikkat çekti. Mimar Sinan Lisesi Bahçesi’nin açılış törenine Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, Şahinbey Kaymakamı Ömer Karaman ve Mimarlar Odası Başkanı Zafer Okuducu katıldı.

Açılışta konuşan Okuducu, her insanın çevrenin bir parçası olduğunu belirterek, çevreyi bilinçli nesillerin koruyabileceğini söyledi. Okuducu, “Türkiye, tarihi ve doğal kaynaklar bakımından dünyanın en zengin ülkelerinden biri. Bu zenginliklerin korunması için gereken hassasiyetin gösterilmesi gerekir. Tarihsel ve kültürel mirasın ve çevrenin korunması, çağdaş ülkelerin en önemli prensiplerinden biridir” şeklinde konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz ise, Mimar Sinan Lisesi’nin geçtiğimiz yıl üniversite sınavlarında Gaziantep’te en başarılı lise olduğunu hatırlatarak, “Mimar Sinan Lisesi duyarlı ve başarılı çalışmaların meyvelerini topluyor. Çevre düzenlemesi çalışmaları öğrencilerin başarılarından ve çevreye karşı duyarlı olmalarından kaynaklanmaktadır. Mimar Sinan Lisesi çok eski, çok büyük başarılara imza atan, Gaziantep için çok önemli bir lisedir. Bu lisenin çevre düzenlemesini yaptık” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *