ANASAYFA arrow right Eğitim

ÇETKODER: Kırsaldaki öğrencinin bilgisayarı, interneti yok

ÇETKODER: Kırsaldaki öğrencinin bilgisayarı, interneti yok
YAYINLAMA: 20 Eylül 2020 / 18.12
GÜNCELLEME: 20 Eylül 2020 / 18.12
ÇETKODER Başkanı Göktaş, "Ülke geneli çok sayıda öğrencinin kişisel bilgisayarı, tableti bulunmuyor. Her evde tek televizyon mevcut" dedi.

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER )Genel Başkanı Mustafa Göktaş, okulların açılması ve uzaktan eğitimle ilgili açıklama yaptı.

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

“Salgın bir hastalık dönemini ulus olarak yaşıyoruz. Eğitim ve Öğretim alanımızda mevcut sorunlar var iken birde bu illet virüsün ortaya çıkması ile yaşamsal tehdit ortaya çıkmıştır. Bu alandaki sorunlar çözümlenmeden okulların açılması sakıncalı olacaktır.

“Ülkemizde Eğitim ve öğretimin; aile açısından, okul açısından, öğrenci açısından, öğretmen açısından, çevre ve yaygın eğitim açısından, müfredat ve uygulamadaki yönetmelikler açısından, psikolojik danışma ve rehberlik açısından, ders kitapları- ders araçları- yardımcı araç gereçler açısından, yönetim ve eğitim planlanması açısından ve sosyo ekonomik problemler açısından sorunlar artarak devam ederken ve çözümlenmemişken birde korona illeti çıktı.

"Hijyenik koşulların varlığı şüpheli"

“Okullarda gerekli hijyenik koşulların varlığı şüpheli. Ülke geneli çoğu okulda sabun, elini kurulayacak havlu peçete yokken, tuvalet ve lavabolar hijyenik değilken, okul servis araçları problemleri tam çözüme kavuşmamışken, birçok okulda sıra düzeni ve sosyal mesafe kuralları, maske temin etme sorunları çözümlenmemişken, okulların açılması kapıdaki tehlikeyi göstermektedir.

 “Uzaktan eğitim EBA ile yapılacağı belirtilen evde eğitimde de ülke geneli çok sayıda öğrencinin kişisel bilgisayarı, tableti bulunmamaktadır. Her evde tek televizyon mevcuttur. Bazı hanelerde cep telefonu bile günün şartlarına uygun değildir internetle tanışmayanlar vardır.  Bu hususların, işin ehli ve uzmanı olanlarca yeniden tahkik edilmesi gerekir”

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *