ANASAYFA arrow right Teknoloji

"Cep"ler baz istasyonlarından daha riskli

"Cep"ler baz istasyonlarından daha riskli
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
Cebimizde taşıdığımız, kulağımıza tuttuğumuz, yer yer saatlerce konuştuğumuz cep telefonları baz istasyonlarından çok daha riskli" dedi.
Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Şükrü Özen, "Cebimizde taşıdığımız, kulağımıza tuttuğumuz, yer yer saatlerce konuştuğumuz cep telefonları baz istasyonlarından çok daha riskli" dedi.
Özen, son yıllarda teknolojileri geliştirilen ve "taşınabilir cep bilgisayarı" olarak algılanan cep telefonlarının telefon özelliğini aştığını, internete erişim gibi ayrı bir iletişim cihazı haline geldiğini ifade etti.
Yeni nesil olarak adlandırılan cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi cihazların elektromanyetik dalgalarla haberleşmeyi sağladığına dikkati çeken Özen, ''Elektromanyetik dalgalar, frekanslarına bağlı olarak biyolojik dokularla etkileşim içinde olabiliyor.Genelde kamuoyunda tartışmalar baz istasyonlarına yönelik.Oysa cebimizde taşıdığımız, kulağımıza tuttuğumuz, yer yer saatlerce konuştuğumuz cep telefonları baz istasyonlarından çok daha riskli'' diye konuştu.
Özen, özellikle son dönemlerde cep telefonunun kullanım yaşının çok düştüğünü belirterek, şöyle devam etti:
"Türkiye'de 10 yaş altına kadar inen bir kullanıcı kitlesiyle karşı karşıyayız. Dünya Sağlık Örgütü, 16 yaş altı çocuklarda cep telefonu kullanımının kullandırılmaması, en azından kısa süre kullanılması yönünde uyarılar yapıyor.Günümüzde aileler, güvenlik kaygısı gibi nedenlerden dolayı çocuklarına cep telefonu alıyor.16 yaş altı çocukların cep telefonunu mümkün olduğunca kullanmamaları, en azından ihtiyaç halinde kullanmalarının sağlanması önem taşıyorAA
Uzmanlar, cep telefonlarının kamuoyunda daha fazla tartışmalara yol açan baz istasyonlarından daha tehlikeli olduğunu belirtiyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *