ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Cep telefonu satışları düştü

Cep telefonu satışları düştü
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 16.03
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 16.03

Son yıllarda piyasada en çok rağbet gören çağın teknolojisi cep telefonları da krize takıldı. Cep telefonlarının da ikinci elinin daha kolay alıcı bulması kayıtlı esnafın tepkisine yol açıyor.

Cep telefonu satıcıları krizden bu yana satışlarda önemli azalma olduğunu da belirtiyor. Satışlar üçte bir oranında düştü Konuyla ilgili olarak Sabah’a konuşan cep telefonu satış elemanlarından Tülay Öksüzoğlu, birinci el cep telefonu satışlarında azalma olduğunu belirterek, “Önceden günde 10-15 telefon satıyorduk, şimdi bu sayı 4-5 civarında. Satışlar üçte bir oranında düştü. Satışların bu kadar düşmesinin en büyük etkeni kriz, ancak çantalı seyyar satıcıların verdiği zarar da var. Az sayıdaki müşterinin bir kısmını da bunlar aldığından işler tamamen durgun seyrediyor. Çalıntı satış yapan seyyarlara kimse müdahale etmiyor.

Gelişi güzel yerde satış yapıyorlar. Sattıkları telefonların yüzde 9O’ı hırsızlık veya arızalı” dedi. Daha önce işyerinde ikinci el telefon satmadıklarını, ancak satışlar azaldığı için bundan böyle ikinci el telefon satışlarına da başladıklarını kaydeden Öksüzoğlu, seyyar satıcılardan telefon alınmamasını önerdi. Şu anda Nokia 8890 yenisinin 800 milyon, aynı telefonun ikinci elinin 550 milyon, Alcatel One Touch’un 50 milyon, ikinci elinin ise 15 milyon liradan satıldığı kaydedildi.

Krizden sonra cep telefonu satışında büyük bir düşüş yaşandığını ifade eden bir başka satıcı Hakan Uçar, “Önceleri yoğun rağbet vardı, hemen herkes telefon satın alıyordu. Bir ihtiyaç haline gelmişti. Şimdi ise bırakın satın almayı kimse bakmıyor bile. Halkın alım gücü kalmadığı için herkes ikinci el cep telefona yöneldi. İşler giderek azalıyor. Fakat sayıları hızla artan seyyar satıcılar haksız rekabet yaratıyor. Vergi, kira, elektrik, su sorunları yok. Bizden iyi satış yapıyorlar. Telefon alacaksan mağazadan garantili yerlerden alacaksın hırsızlık, çalıntı, garantisi olmayan yerlerden kimse telefon satın almasın” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *