ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Cep telefonu alırken nelere dikkat edeceksiniz?

Cep telefonu alırken nelere dikkat edeceksiniz?
YAYINLAMA: 17 Ekim 2022 / 16.26
GÜNCELLEME: 17 Ekim 2022 / 16.26
Orijinal gibi satılan eski cep telefonlarına dikkat, telefon alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Orijinal ürün gibi piyasaya sunulan eski ve kullanılmış cep telefonları hakkında tüketiciye bilgi verildi. Telekomünikasyon kurumundan yapılan yazılı açıklamada, Kurum tarafından yapılan piyasa denetimleri sonucunda, cep telefonu, telli ve telsiz telefon gibi bazı telekomünikasyon cihazlarının taklitlerinin yapılarak, sahte etiketlerle ve kalite kontrolünden geçirilmeden standart ürün görünümünde piyasaya sürdüklerinin tespit edildiği ve sorumluları hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, bu cihazların genellikle faturasız satılmaya çalışıldığı ve cihaz satışına müteakip birkaç hafta içerisinde bataryanın kısa sürede deşarj olması, şar edilmemesi, cihazın sıkça arızalanmaya başlaması şeklinde olumsuzlukların baş gösterdiği kaydedildi. Açıklamada, bu tür cihazların garanti süresi içinde de arızalanabildiği ve garanti dışı olduğu gerekçesiyle yetkili servislerin cihazı tamir etmediği kaydedildi.

Açıklamada vatandaşların dikkat etmeleri gereken hususlar şöyle sıralandı:

“Garanti belgesi eksiksiz tanzim edilmeli ve satıcı tarafından kaşeli ve imzalanmış olmalıdır. Satış faturası üzerinde cihazın marka, model ve seri numarası olmalıdır. Cihaz üzerinde telekomünikasyon kurumu logosunu taşıyan holografik onay etiketi ve tüketici haklarının işareti bulunmalıdır. İkinci el cihazlarda ancak yetkili firmalar tarafından satılabilir ki, kullanılmış cihaz satıcısı tarafından fatura ve en az bir yıl süreli garanti belgesi düzenlenmiş olması gerekir. Mobil cihazlar için, batarya ve şarj cihazı üzerinde tüketici işaretinin bulunduğu, cihazın üretim tarihinin en fazla altı ay öncesine ait olduğu ve cihaza bakım onarım yapılmadığına dair elektronik kayıtların incelenmesi gerekir.

Telekomünikasyon kurumu tarafından düzenlenen yetki belgesi bulunmayan satıcı veya bakım onarımcılar ile kurumun internet sayfasında yayınlanan satışları durdurulan ürünlerin satıldıklarına ilişkin tespitlerin de 130 numaralı kurumun tüketici şikayetleri merkezine iletmeleri gerekmektedir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *