ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Cemil Cahit Güzelbey  31 Ekim’de Kültür Bakanlığında yapılacak “Türk Mutfağı” sempozyumuna bildiri sunacak

Cemil Cahit Güzelbey  31 Ekim’de Kültür Bakanlığında yapılacak “Türk Mutfağı” sempozyumuna bildiri sunacak
YAYINLAMA: 24 Haziran 2020 / 21.02
GÜNCELLEME: 24 Haziran 2020 / 21.02

Folklorcu, araştırmacı yazar arkadaşımız Cemil Cahit Güzelbey 31 Ekim 1 Kasım tarihleri arasında Ankara'da Kültür Bakanlığı Salonunda yapılacak olan “Türk Mutfağı” adlı sempozyuma katılacak.

Türk Mutfağı sempozyumuna bir bildiri ile katılacak olan Cemil Cahit Güzelbey Gaziantep yemeklerini tanıtacak. İki gün devam edecek olan sempozyum sonunda çeşitli illerden gelmiş bulunan araştırmacıların birlikte getirdikleri çevresel yemekler ve tatlılar sergilenecek.

Gaziantep ve çevresiyle ilgili folklor ve tarih araştırmalarıyla kendini yurt içinde ve yurt dışında kabul ettiren yazar arkadaşımız Cemil Cahit Güzelbey’e bundan önce yapılan folklor ve tarih araştırmaları çalışmalarında gösterdiği başarılarını “Türk Mutfağı” sempozyumumunsa da göstermesini dileriz.

Cemil Cahit Güzelbey daha sonra İzmir’e geçecek ve burada Güzel Sanatlar Akademisi tarafından hazırlanan Türk Folklor çalışmalarına katılacak. Türk folkloru çalışmaları toplantısından sonra şehrimize dönecek olan Güzelbey intibalarını gazetemizde yayınlayacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *