ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘Çelik çomak solculuğu bir yana bırakılmalıdır’

‘Çelik çomak solculuğu bir yana bırakılmalıdır’
YAYINLAMA: 18 Aralık 2020 / 19.45
GÜNCELLEME: 18 Aralık 2020 / 19.45
Seçimlerde sosyal demokratlardan, sosyalistlere solun tüm renklerini mücadele alanlarında yan yana getirip sandıkta birleştireceklerini ifade eden Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Ufuk Uras, “Sol artık iktidar korkusundan kendini arındırmalı. Çelik çomak solculuğunu bir yana bırakmalıyız. Yakınan değil, iktidarı ele geçiren, halkın iktidarını getiren bir sol olmalıyız” dedi.

Uras, Türkiye’de taşların bağlandığını ve köpeklerin salıverildiğini belirterek, “Böyle bir ortamda köpekleri bağlayıp, taşlan kayaları yerinde oynatmak için elimizi kayanın al- tına koyacağız" dedi. Uras, hafta sonu Hatay’dan Gaziantep’e gelerek Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen toplantıda partililerine hitap etti. Konuşmasında solda birlikteliğin önemine değinen Uras, “Sol artık iktidar korkusundan kendini arındırmalı. Solda birlik 5 yıldızlı otellerde değil meydanlarda olur. Meydanda ve eylemde olmayanlar ile nasıl birleşilebilir. Solum diyen önce meydana inmeli, eyleme katılmalı, destek vermeli. ÖDP bunu yapıyor. Biz yan yana gelinmesinden ve gücün birleştirilmesinden yanayız. Solun sandıkta birleşeceğine inanıyoruz. Sol yakınan değil, iktidarı hedefleyen kesim olmalı” dedi.

Halkın çektiği sıkıntıların örgütsüzlükten kaynaklandığını ifade eden Uras, “Örgütsüz olanın şikayet etmeye hakkı yoktur. Örgütlü olanın hiç yoktur. Ülkemizde sağlıklı bir örgütlenme yok. Bu alanda büyük bir eksiklik var. Biz bunu gözlemlediğimiz için emekçi, yoksul, işçi, emekli ve köylüleri örgütlenme seferberliğine girmeyi hedefliyoruz. Tepkiler örgütlü olmalı” şeklinde konuştu.

Kürt sorununu çözmek, OHAL’i kaldırmak, sosyal yaralan sarmak, 12 Eylül kalıntısı olan seçim ve siyasi partiler yasasını değiştirmenin bir haftalık iş olduğunu hatırlatan Uras sözlerine şöyle devam etti: “Bütçeye baktığımızda harcamalar üç yere gidiyor. Nereye gidiyor; camiye, karakola ve kışlaya. Biz dünyanın en büyük ithalatçısı olmak için mi çocuklarımızı dünyaya getirdik. Bu kadar büyük bir kriz yaşanırken diyanetin bütçesi Bayındırlık ve Kültür gibi 6 bakanlığın bütçesi kadar nasıl olabilir? Her işimiz Allah’a kaldı diyorsak o zaman söyleyecek söz yok. Ama bugünden yarına istihdamı yaratan politikalar izleyeceksek, farklı bir Türkiye yaratacaksak soldan başka bir seçenek olmadığını düşünüyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *