ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Celal Doğan’a da CHP yolu göründü 

Celal Doğan’a da CHP yolu göründü 
YAYINLAMA: 18 Nisan 2021 / 17.06
GÜNCELLEME: 18 Nisan 2021 / 17.06
Kemal Derviş Türkiye’ye gelerek ekonominin direksiyonuna geçtiği günden beri büyük destek veren ve ‘Ben Kemal Derviş ile politika yapacağım’ diyen Celal Doğan’a yeniden CHP yolu göründü. Kemal Derviş’in “YTP’ye katılmam mümkün değil” diyerek, çalışmalarını Baykal ile sürdüreceğini açıklaması, Doğan’ın bir süre sonra yeniden CHP’ye dönebileceği ihtimalini güçlendirdi.

Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan, dün bir televizyon kanalının canlı yayınına katılarak, solda birlik çabalarından sonuç atamayan Kemal Derviş’in siyasete ve dolayısıyla hiçbir partiye girmeyeceğini, bir süre bekleyeceğini söyledi. Doğan, Kemal Derviş’in merkez solun parçalanmışlığının bir yere götürmeyeceğini açıkça gördüğünü belirterek, “Bu karışıklıktan Türk siyasetinin bir yere çıkmayacağını anlıyor. Uyardı herkesi, 4 Kasım sabahı sorumlu olacakları baş başa bıraktı” dedi.

Dün saat 17.00’de Türk-İş Genel Merkezi’nde bir açıklama yapan Kemal Derviş, YTP ile yollarının ayrıldığını duyururken, İsmail Cem ve arkadaşlarını solda birlik çağrılarına olumlu yaklaşmadıkları için eleştirdi. Derviş, hemen bir siyasi partiye katılmayacağını söylerken, bundan sonra solda birlikteliği sağlama çalışmalarında Deniz Baykal ve CHP ile çalışacağını açıklayarak, gelecekteki adresinin CHP olduğu sinyalini verdi.

Bilindiği gibi Anakent Belediye Başkanı Celal Doğan, uzun süreden beri Kemal Derviş’in içinde yer atacağı bir hareketle politika yapmak istediğini söyleyerek, Derviş’in bir siyasi oluşuma katılması için büyük çaba harcadı. Yeni Türkiye hareketine katılması beklenen Kemal Derviş, kamuoyundan gördüğü olumsuz tavır ve İsmail Cem ekibinin solda bir çatı altında toplanma fikrine olumsuz yaklaşması nedeniyle bu harekete katılmaktan vazgeçti. Derviş, solda CHP çatısı altında birlik çağrısında bulunan Deniz Baykal’ın yaklaşımını çok olumlu bulduğunu belirterek, çalışmalarına CHP ile devam karan alması, kendisini bekleyen Celal Doğan’ın kararının ne olacağını gündeme getirdi.

Yeni Türkiye hareketine şans vermeyerek Derviş’in yerinin CHP olduğu görüşünü savunan siyasi çevreler bir süreden beri, “Kemal Derviş eninde sonunda CHP’ye gelecek. Elbette sürekli olarak kendisi ile politika yapmak isteyen Anakent Belediye Başkanı Celal Doğan’ı da CHP’ye geri döndürecek” yorumunu yapıyordu. Kemal Derviş’in önümüzdeki günlerde CHP’ye katılımıyla Celal Doğan’ın da yeniden dönüş sürecinin başlayacağı, bu konudaki yumuşak geçişi ise Kemal Derviş’in sağlayacağı ifade ediliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *