ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Celal Doğan her kesimden oy alır

Celal Doğan her kesimden oy alır
YAYINLAMA: 08 Ocak 2023 / 16.26
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2023 / 16.26
CHP Şahinbey eski ilçe başkanı Fethi Kahraman, parti yöneticilerinin tutumunu eleştirdi ve Büyükşehir için en uygun adayın Celal Doğan olacağını söyledi

CHP’de yerel seçimler öncesi aday arayışı sürerken, son yıllarda parti yönetimine gelenlerin partilileri kucaklayamadığı ifade edildi. CHP’de genelde içe dönük mücadele ve seçim çalışması yapıldığını söyleyen eski Parti yöneticileri, yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday gösterilecek kişilerin yalnız partililerden değil, diğer kesimlerden de oy alacak birisi olması gerektiğini vurguladı.

Ömrümüz içe dönük mücadele ile geçiyor

Partideki durgunluğu eleştiren CHP Şahinbey eski ilçe başkanı Fethi Kahraman, son beş-altı yıldan bu yana parti yönetimine gelenlerin yaptığı yanlışlar nedeniyle partinin küçüldüğüne dikkat çekti. Kahraman, gelişmelerle ilgili Sabah’ın sorularını yanıtladı. Parti yönetimine gelenlerin yetersiz olup partilileri bir araya getiremediğini ve kucaklayamadığını vurgulayan Kahraman, “Yaklaşan yerel seçimlere rağmen partide hiçbir hareketlilik ve çalışma yok. Biz içe dönük seçim çalışmasında diğer partilere göre çok öndeyiz. Asıl olması gereken dışa dönük seçim çalışması yapmak. İçe dönük yoğun çalışmayı bir türlü dışarıda yapamıyoruz. Ömrümüz içe dönük mücadele ile geçiyor. Bu başarının önünü tıkar. Böyle hiçbir parti başarılı olmamıştır” dedi.

Celal Doğan, en isabetli aday olur

Parti yönetimlerinin geçmiş yıllardaki seçimlerden ders alarak, yerel seçimlere hazırlanması ve yerel seçimler için aday belirleme de çok hassas olması gerektiğini vurgulayan Fethi Kahraman sözlerine şöyle devam etti: “Adaylar iyi belirlenmeli. Aday yalnız partililerden değil, partililerin dışındaki seçmen kesiminden de oy alacak nitelikte, dürüst, yıpranmamış, çalışkan, her kesimle barışık biri olmalı. Bu özelliğe sahip olmayanlar Gaziantep’te başarılı olamaz. Tüm bunlardan sonra Celal Doğan’ın Büyükşehir belediyesi başkanlığına yeniden aday gösterilmesinin en uygun ve en isabetli bir seçim olacağı kanaatindeyim. Doğan, her kesimden oy alabilecek bir yapıdadır. Bunun diğer ilçe belediyelerine de önemli katkısı olacaktır. Zaten partimizin Doğan ile büyükşehirde şansı var. Genel merkezin bu konuda vereceği karar önemli, seçim çok iyi yapılmalı. Ben Celal Doğan’ın AKP’den aday olacağına da ihtimal vermiyorum.”

Particiliğin gönül işi olduğu göz ardı ediliyor

“Uzun yıllar süren yanlışlar neticesinde parti bugünkü duruma getirildi” diyen Kahraman sözlerine şöyle devam etti: “Ne yazık ki yanlış yapanlar halen burada. Kusuru kendilerinde arayacaklarına, hep başkalarında arıyor. Şimdiye kadar yapılan hataların sorumluluğunu diğer partililer de arıyorlar. Buda parti içerisinde küskünlüklere yol açıyor. Son yıllarda partiyi yönetenlerin particilik yapmanın bir gönül işi olduğunu göz ardı ettiği görülüyor.”

Kahraman, “Bizim zamanımızda, bu iş gönül işiydi. Kimsenin bir çıkarı, beklentisi yoktu. Son yıllarda böyle insanlar yönetimlerden dışlandı. Örneğin CHP son il kongresine tek başkan adayı ile küçük bir salonda gitti. Bu CHP’ye yakışmadı” diye konuştu.

Üyelik sistemi kontrol altında tutulamadı

CHP’nin 1999’da üyelik anlamında önemli bir fırsatı kaçırdığını hatırlatan Fethi Kahraman, Altan Öymen’in Genel başkan olduğu sırada üye kayıt sistemi yenilendi, ancak sonradan sorumluluğu üstlenebilecek insanların iyi olmasına özen gösterilmediğini, kayıt sisteminin de kontrol altına alınmadığını açıkladı.

Az milletvekili çıkarılmasının nedenleri araştırılmadı

Kahraman, 3 Kasım seçimlerinde CHP’nin üç milletvekili çıkarmasının nedenlerinin araştırılması gerekirken bunun yapılmadığını hatırlatarak, “Genel merkez bunun nedenlerini araştırıp gerekli çözümü bulmalıydı. Önümüzde yerel seçim var, halen ne seçim çalışmasına ne de geçmişteki yanlışların düzeltilmesine yönelik hiçbir çalışma yapılmadı. Bunlar doğru değil” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *