ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çekilmekte geç kaldılar

Çekilmekte geç kaldılar
YAYINLAMA: 04 Ağustos 2021 / 13.13
GÜNCELLEME: 04 Ağustos 2021 / 13.13
Kasım seçimlerinin siyasi partilere önemli mesaj verdiğini vurgulayan ANAP İl Başkanı Necati Binici, liderlerin çekilmekte çok geç kaldığını ifade etti.

Yeni kurulacak hükümetin başarılı olmasını ümit ettiklerini belirten Binici, başarılı olması için destek vereceklerini, ancak yanlışlarının da karşısında olacaklarını açıkladı. Binici, “Piyasalarda tek partinin iktidar olmasının verdiği güvenden kaynaklanan bir rahatlama var. Fakat hükümet kurulup icraatlara başlanıldığında aynı istikrarın devam etmesini arzu ediyoruz” dedi.

ANAP’ın seçimde beklemedik bir oy aldığını, bunun nedenlerini araştırıp çözümüne gideceklerini kaydeden Binici, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz’ın parti genel başkanlığının yanı sıra aktif siyaseti bırakacağını açıklamasının ardından teşkilatlarda yeniden yapılanma ve olağanüstü kongrelerin gündeme geldiğini belirtti. Bu nedenle pazartesi günü MKYK’nın toplanacağını hatırlatan Binici şunları söyledi:

“Bu toplantıda olağanüstü kongre tarihi belli olacak. 45 Gün içerisinde olağanüstü kongreye gidilecek. Bu arada parti genel başkanlığına aday olmayı düşünenler netleşecek. Olağanüstü kongreler yapıldıktan sonra ANAP olarak yolumuza devam edeceğiz. Fakat son seçimlerde seçmen siyasi partilere ve liderlere gerekli mesajı verdi. Merkez sağda' birlik olması gerek. Seçmen hükümet ve muhalefetiyle 21. dönem parlamentosuna gerekli uyarıyı yaptı” dedi.

Binici, “Herkesin önüne bakması gerek. Aslında liderlerin çekilmede çok kaldığı, seçim sonucunda bir kez daha açık ve net olarak görüldü. Olağan kongreyi beklemeden olağanüstü kongre kararı alarak bu süreci başlatıyoruz. Ama diğer partiler olağan kongreyi bekliyor ve genel başkanlığı bıraktığını söylüyor, ama siyasetin içinde olacaklarını belirtiyorlar. Bu liderlerin başkanlığında yapılacak genel kurulda zaten sağlıklı sonuç çıkmaz. Dün yokum diyenler bugün olduğunu söylüyor. Bu nedenle ANAP’taki tutarlılığı ve güveni diğer partilerde göremiyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *