ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çek-senet tahsilatçıları yakayı ele verdi

Çek-senet tahsilatçıları yakayı ele verdi
YAYINLAMA: 14 Temmuz 2021 / 14.10
GÜNCELLEME: 14 Temmuz 2021 / 14.10
Gaziantep’te bir süre önce çek senet tahsilatçılarının bir kişiyi silahla yaralayarak kaçan firari sanıklardan ikisi 6’sı yakalandı. Sanıklardan ikisi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, Organize Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde, 23 Temmuz’da Söylemez Pasajı karşısında Durdu Ergenler’e ait halı mağazası önünde çıkan ve halıcının tabanca ile yaralanmasıyla sonuçlanan olaya karışan firari şahıslar yakalandı. Yaralanan şahıs ile Ş.K. ve Ş.H.’nin arasında iki yıldır devam eden atacak verecek meselesinden dolayı olayın meydana geldiği belirlendi. Olayı azmettirdikleri bildirilen Ş.K. ve Ş.H ile olaya kan-şan K.Y. olay sırasında gözetim altına alınırken, haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte 27 Temmuz tarihinde adli mercilere sevk edilmişti.

Öte yandan bu olaya karışan firari sanıklardan M.B., B. Çapan, L. Çapan ile M.B. ve B. Çapan, birlikte daha sonra olayın tetikçisi olduğu tespit edilen Haşan K. 25 Ekim günü gözetim altına alındı. Haşan K.’nın üzerinde yapılan aramada bir adet Walter marka 7.65 mm çaplı tabanca, tabancaya ait şarjör, 2 adet MKE yapımı mermi elde edildi. Haşan K’nin alınan ifadesinde L. Çapan ve B. Çapan ile bağlantılı olan ve Nizip'te bir petrolde çalışan M.B.'nin Durdu Ergenleri vurması karşılığında 5 milyar lira teklif ettiğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *