ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Cehalet, bilime direnmemeli

Cehalet, bilime direnmemeli
YAYINLAMA: 12 Ocak 2023 / 15.57
GÜNCELLEME: 12 Ocak 2023 / 15.57
Gaziantep yöresinde akraba evliliğinden dolayı sakat çocuk sayısının azımsanmayacak oranda olduğuna dikkat çekilirken, bu çocukların genelde bakımsız, eğitimsiz ve korumasız kaldığı vurgulandı ve “Devlet sorunlara çare bulmak zorunda, ancak halkın da kaderciliği bırakması ve cehaletle bilime karşı direnmemesi gerekir” denildi.

Vali yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, ilimizde ve bölgemizde akraba evliliğinin yaygın olduğunu, bilimin ve tıbbın akraba evliliğinin sakıncalarını kanıtlamasına rağmen, insanların akraba evliliği yaparak kendilerinin ve çocuklarının yaşamını tehlikeye attığını söyledi. “Cehalet bilime direnmemeli” diyen Kişioğlu, akraba evliliğinin önlenmesi için kişilerin uyarılması gerektiğine dikkat çekti.

Bilime direnip çocuklarını ve kendilerini ateşe atıyorlar

Gençlerin akraba evliliğini bilime ve tıbba rağmen gerçekleştirip sonunda acı çektiğini vurgulayan Kişioğlu, “Akraba evliliklerinden doğan sıkıntıların son bulması gerekiyor. Akraba evliliklerinde sakatlık ve ciddi hastalıkların arttığı artık bilimsel olarak kesinleşmiştir. Bilimin kanıtladığı bu olay karşısında insanların da bilinçlenmesi ve akraba evliliklerine bir son vermesi gerekiyor. İnsanlar akraba evliliğinin tehlikesini bile bile kendilerini ateşe atmamalı. Cehalette ısrar etmemiz gerekmiyor” şeklinde açıklama yaptı.

Halkın derdi, devletin derdi

“Devlet, işsizliğe ve açlığa çare bulmak zorundadır. Ancak halkımızın da kaderciliği bırakması gerekir” diyen Kişioğlu, “Halkın derdi, herkesin, özellikle de devletin derdi. Toplumda akraba evliliğinden doğan özürlü çocuk sayısı çok fazla. Elbette devlet bu insanlara yardım edecek. Ancak halk, akraba evliliğinin sakıncalarını bile bile evlilikler yapıp kendilerini ve çocuklarını ateş çemberinin ortasına atmamalıdır” dedi.

Kişioğlu, “Bilimin kanıtladığı durumları nasıl inkar edip akraba evliliği yapabiliyorlar? Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devletidir. Devletler, ekonomik güçleri oranında sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirirler. Ekonomik koşullarımız kötü, ama son zamanlarda hükümetin çalışmaları iyi sonuçlar veriyor, inşallah ekonomi iyi gider biz de bu sıkıntılardan kurtuluruz. Devlet, işsizlik ve açlığa çare bulmak zorundadır. Ancak, güçlü bir ekonomi ve ona bağlı yeni istihdam alanları açılması ile insanlarımız ve devletimiz rahatlayabilir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *