ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çatı yanarsa fare de yanar 

Çatı yanarsa fare de yanar 
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 17.16
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 17.16

Kamil Ayan, kriz ortamından yararlanmaya çalışan bankaları uyardı:

Türkiye’nin bugün yaşadığı sıkıntının en büyük kaynağının bankalar olduğunu söyleyen DSP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Kamil Ayan, bankacılık adı altında adeta soygunculuk yapıldığına dikkat çekti. Ayan, “Unutulmasın ki çatı yanarsa içerisindeki fare de yanar” dedi.

Bankaların temerrüt faizi adıyla soygunlarına kılıf aradığına dikkat çeken Ayan, “Bankaların yıllık yüzde 169 olarak uyguluyoruz dediği temerrüt faizi, aslında hesaplandığında hiçte öyle değil. İnsanları aldatıyorlar. Hesaplandığında bu faiz yüzde 250-300’lere tekabül ediyor. Bunun adı bankacılık değil, hizmet değil, soygundur. Şu andaki kriz ortamında, bazı bankalar adeta kriz tellallığı yaparak sanayici, işadamı ve ücretliyi sık boğaz edip dar günde ne kurtarırsak kâr mantığı ile hareket ediyor" dedi.

Uygulanan faiz oranlarının da bir mantığı ve vicdanı olması gerektiğini söyleyen Ayan konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’de dengeler bu kadar altüstken, temerrüt faizi uygulaması büyük bir haksızlık. Bu sanayiciler batarsa bundan en çok bankacılar etkilenir. Sanayicilerin bunu çok iyi bilmesi gerekir. Karınca duası gibi sözleşmeleri imzalattırıyorlar. Ancak mikroskopla okunması mümkün. Okunsa zaten kimse o bankaların önünden geçmez. Fakat insan bir kez düşmüş onu da okuyamıyor. Bankalar yanlış gidişatı düzeltme yoluna gitmeli. Var olan sıkıntının temeli bankalardır. Çatı yanarsa fare de içinde yanar. Biz bu olayın canlı şahidiyiz. Bir bankada yüzde 250 faiz oranının nasıl uygulandığına canlı şahit olduk. Haklı olduğumuz halde aman uğraşmayalım diye ödeyip kurtulduk. Bu yanlış durumu da genel müdürlüğe ilettik, umarız ilgilenir gereğini yaparlar.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *