ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çarşı esnafına seminer verildi

Çarşı esnafına seminer verildi
YAYINLAMA: 20 Eylül 2022 / 14.13
GÜNCELLEME: 20 Eylül 2022 / 14.13
Avrupa birliği iş geliştirme merkezi ile danışmanlık uzmanları tarafından turistik çarşıdaki esnafa seminer verildi. Turistik çarşıda faaliyet gösteren esnaf da uzmanlar birebir görüşerek yeni kurulan işyerlerinin nasıl sağlıklı çalışabileceği konusunda bilgilendirildi.

Seminer ilgi gördü

Avrupa birliği iş geliştirme merkezi ile danışmanlık uzmanları tarafından dün turistik çarşı toplantı salonunda düzenlenen seminerde esnafla birebir görüşülerek bilgi verildi. Uzmanlar tarafından ücretsiz olarak verilen seminerin çarşıdaki esnafa açık yapıldığını belirten yetkililer, organizasyon küçük ölçekli işletme sahipleri ve işini yeni kurmuş olan küçük işletme sahiplerinin başarılı şekilde işlerini sürdürmeleri için ne yapması gerektiği konusunda bilgilendirilmeleri amacıyla düzenlendiğini belirtti.

KOBİ’lerin ufku açılıyor

Küçük ölçekli işletme sahiplerinin genellikle pazar işletme sermayesi insan gücü gibi konularında yeterli çalışma ve araştırma yapmadan iş fikirlerini hayata geçirdiğini söyleyen yetkililer, bu şekilde kurulan işyerleri bir süre sonra rekabet, yetersiz sermaye, yetersiz iş tecrübesi gibi nedenlerle kapanıp gidiyor. Sonuç olarak girişimci, maddi ve manevi açıdan zor durumda kalıyor. Bu sorunların yaşanmaması ve kurulmuş iş yerinin devamlılığını sağlanması için işin yürütülmesi aşamasında başarısızlığı önlemek izlenmesini gereken adımları profesyonel destek ile ortaya koyarak, başarısız işletmelerin kurulmasını engellemek hem ülke kaynaklarının hem de girişimcilerin kaynaklarının boşa gitmesini engellemek için girişimcilerin aydınlatılması amacıyla böyle bir gün düzenlendi dedi.

Turistik çarşıda 47

değişik meslekte esnaf var

Turistik çarşıda halen 288 iş yeri bulunduğunu, bunun 260’ının dolu olduğunu belirten halkla ilişkiler müdürü Zeliha Şafak, çarşıda 600 kişinin istihdam edildiğini belirtti. Şafak, turistik çarşıda 47 değişik meslek ve iş yeri bulunduğunu hatırlatırken, seminerin esnaf açısından olumlu geçtiğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *