ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Carl Yang Karkamış’ta saha çalışmalarına başladı

Carl Yang Karkamış’ta saha çalışmalarına başladı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.31
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.31
Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan tarafından hayata geçirilmesi hedeflenen nane fabrikasının kurulumuyla ilgili geri s
Çinli Makine Mühendisi Carl Yang
Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan tarafından hayata geçirilmesi hedeflenen nane fabrikasının kurulumuyla ilgili geri sayım başladı. Çinli Makine Mühendisi Carl Yang da Karkamış’a gelerek saha çalışmalarına başladı.
Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan’ın seçim vaatleri arasında yer alan Nane Fabrikası kurulumu için Karkamış’a bağlı Elifoğlu Mahallesi’nde çalışmalar hız kazandı. AR-GE çalışmaları başlanan fabrikanın kurulumunda görev alacak Makine Mühendisi Carl Yang, Çin’den Karkamış’a gelerek Belediye Başkanı Ali Doğan’a süreçle ilgili bilgi verdi. Carl Yang’a, Proje Müdürü Mustafa Uzunaslan, Orhan Makina Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cellatoğulları ile Kooperatif yöneticisi Süleyman Özaslan da eşlik etti.
İlk etapta 15 bin metrekare açık, 5 bin metrekare kapalı alan olmak üzere toplam 20 bin metrekare alana kurulacak tesisin hizmete girmesiyle bölgede hem markalaşma sürecine hem de istihdama katkı sağlanması hedefleniyor.
Başkan Ali Doğan ile birlikte çiftçileri de ziyaret eden Carl Yang, Çin’den gelecek makinaların kurulum aşamasını yönetecek.
Ali Doğan, nane fabrikasının kurulumuyla ilgili çalışmalara başladıklarını ve en kısa sürede faaliyete geçirerek çiftçilerin hizmetine sunacaklarını söyledi.
Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, Karkamış ve Barak Ovası’nın tarihi değerleri, stratejik konumu ve kültürel zenginliğinin yanı sıra verimli topraklarıyla da Türkiye’nin önemli üretim üssü olduğuna dikkat çekerek, “Karkamış ve Barak’ta halkın iyi niyeti yıllarca suistimal edilmiş. Bölge insanımıza sahip olduğumuz değerleri tanıma fırsatı sunulmamış. Karkamış gibi doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri içinde bulunduran bölgede halka istihdam imkânı sağlayacak projeler hayata geçirilmemiş. Nane fabrikası projemizi hayata geçirerek markalaşma yolunda da önemli bir adım attık. Karkamış ve Barak’ta insanlarımız artık istihdamı, markalaşmayı, kurumsallığı, AR-GE ve inovasyonu konuşacak” dedi.
Karkamış’ın sahip olduğu değerlerin özünü koruyarak yeniden bir Karkamış inşa edeceğiz diyen Ali Doğan, “Bu bölgeden kimse gelip çiftçinin ürününü yok parasına satın alamayacak. Biz çiftçilerimizin alın terlerinin hakkını korumak için çalışıp proje üreteceğiz. Eğer para kazanacak, ürününü değerlendirecek, markasını oluşturacak birisi varsa o da yılın 365 günü yağmur, çamur, yaz, kış demeden tarlasında çalışan çiftçilerimiz ve emekçi kardeşlerim olacaktır. Çiftçilerimiz, nane fabrikası ve diğer alanlarda hayata geçireceğimiz projelerimizle kendi ürünlerine nasıl değer katabileceklerinin farkına varacaklar” şeklinde konuştu.
Projenin hayata geçirilmesi için atılan somut adımlar yıllık 2 bin 500 ton nane rekoltesi bulunan bölgede çiftçileri heyecanlandırdı.
Bölge halkının yaşam kalitesini artıracak projelere ağırlık verdiklerine dikkat çeken Doğan, “Kooperatiflerimize bağlı marketlerimizi hizmete sunup vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarının doğrudan halka ulaşması konusunda da önemli adımlar atacağız. Tarladan sofraya kadar üretimin her aşamasında bölge çiftçimiz ve üreticilerimizle birlikte olacağız. Böylelikle bölge halkımız evlerinin günlük ihtiyaçlarını daha ekonomik şartlarda temin etme imkânına kavuşacak” diyerek sözlerini tamamladı.
Öte yandan Karkamış’ta kurulacak Antep Fıstığı paketleme tesisi konusunda da çalışmaların hızla devam ettiği ve önümüzdeki günlerde bu konuda da somut adımların atılacağı öğrenildi. Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *