ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çapkın müdür açığa alındı

Çapkın müdür açığa alındı
YAYINLAMA: 16 Aralık 2020 / 14.30
GÜNCELLEME: 16 Aralık 2020 / 14.30

Gaziantep’te bir ilköğretim okulunda görev yapan okul müdürü, kız öğrencilere sözlü cinsel tacizde bulunduğu ve bir bayan öğretmeni de telefonla taciz ettiği iddiaları üzerine açığa alındı. İki müdür yardımcısı ile bir öğretmenin de açığa alınmasına neden olan olayla ilgili Valilik soruşturma açarken, müdür hakkında savcılığa suç duyurusunda suç duyurusunda bulunuldu.

Şehit Nafi Kıvanç İlköğretim Okulu’nda yaklaşık 8 yıldan bu yana müdür olarak görev yapan Erdoğan Yıldız’ın bir yıl önce son sınıf öğrencilerinden H.E. isimli kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasından dolayı soruşturma geçirdiği ve olayın örtbas edildiği bildirildi. Okul Müdürü Yıldız’ın, daha sonra bununla da kalmayıp, okulda görev yapan bayan öğretmen S.K.’ya sarkıntılık etmeye kalkıştığı, yine aynı okulun 6. sınıf öğrencilerinden T.Ö., F.Y. ile soy ismi belirlenemeyen G.’ye sözlü cinsel tacizde bulunduğu ileri sürüldü. Yaşları 13-14 olan ve müdürün cinsel tacizine uğradığı ileri sürülen öğrencilerden H.K.’nin mezun olduğu ve şu an öğrenimine bir başka okulda devam ettiği bildirilirken, T.Ö.’nün babası tarafından okuldan alındığı, Gülsüm ile F.Y.’nin ise halen aynı okulda öğrenim gördüğü öğrenildi.

Bu arada devletin araç gerecine zarar vermek ve usulsüz olarak okula fotokopi makinası satın alma olaylarıyla ilgili olarak Valiliğe verilen dilekçeler üzerine ayrı bir inceleme başlatıldı. Valilik konuyla ilgili şikayet üzerine okul müdürü Yıldız’ı iki hafta önce açığa alarak hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma devam ederken olaylarda ismi geçen öğrencilerin ifadeleri alınmadan önce, öğrencilere baskı yaparak müdür hakkında ifade vermemeleri yönünde öğrencileri tehdit eden okul müdür yardımcılarından Mustafa Çepik ve Ali Rıza Bay ile öğretmen Ziya Sezer de açığa alınarak haklarında soruşturma başlatıldı.

15 Yıllık öğretmen olan ve 8 yıldan bu yana da aynı okulda müdür olarak görev yapan Erdoğan Yıldız hakkında Valiliğin soruşturma açmasından önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan şikayet üzerine Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Bu arada Yıldız’ın bundan bir yıl önce son sınıf öğrencilerinden H.E.’ye cinsel tacizde bulunduğu iddiası üzerine Valilik tarafından açılan soruşturma kapsamında ifadesinin alındığı ve soruşturmanın gizlilik içerisinde sürdürüldüğü öğrenildi.

Aynı zamanda İzci Lideri ve İl İzci Kurulu Başkanı olarak görev yapan Erdoğan Yıldız’ın halen bu görevde olmasının da dikkat çekici olduğu vurgulandı. Öte yandan okulda görev yapan öğretmen ve öğrenciler bu olaydan dolayı büyük sıkıntı içerisinde olduklarını belirterek, söz konusu kişilerin okulla ilişkilerinin kesilmesini ve hak ettikleri cezanın verilmesini istedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *